Der zinātPavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
Eklērs Eklērs
(eclair - franču) - iegarena plaucētas mīklas kūka ar krema pildījumu un glazūras pārklājumu
Empanadas Empanadas
(spāņu) - dienvidamerikāņu ēdiens: mazi, taukos vārīti pīrādziņi ar pikantu pildījumu.
Emulsijas mērce Emulsijas mērce
- kulinārijas leksijā emulsija apzīmē divu tādu šķidrumu samiksēšanu, kuri parasti kopā nemiksējas. Piemēram, eļļa un etiķis.
Enčiladas Enčiladas
(enchiladas - spāņu) - krāsnī cepti, pildīti kukurūzas plāceņi.
Eskalops Eskalops
(escalope - franču)  - īpaši sagatavotas gaļas šķēles no cūkas, vērša liemeņa vai pakaļkājas mīkstuma
Espreso(espresso) Espreso(espresso)
- tumša, stipra kafija, kuru pagatavo zem liela spiediena.
Estragons Estragons
 - daudzgadīgs garšaugs ar aromātisku, lakricai līdzīgu garšu.

Kalendārs

Ir 2018. gada 19. septembrī 03:22
Vārda dienas svin Verners, Muntis

Partneri

Atrodi mūs Facebook