Der zinātPavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
Farfallīne(farfalline) Farfallīne(farfalline)
 - itāliešu makaronu šķirne, makaroni izveidoti rozetes vai tauriņa formā
Fetas siers Fetas siers
Balts un diezgan sāļš aitas piena siers, kura izcelsmes valsts ir tikai un vienīgi Grieķija (to nosaka ES piešķirtais PDO aizsardzības statuss). Tiek lietots kā galda siers, kā arī salātos, kā pildījums cepeškrāsnī gatavotām zivīm, dārzeņiem u.tml. Līdzīgi sieri no citiem reģioniem: brinza, irāņu panir un halūmi.
Flambēt Flambēt
 - aizdedzināt, apliet ēdienu ar spirtu, degvīnu vai konjaku un aizdedzināt to. Alkohols sadeg, bet garšvielas iesūcas ēdienā. Parasti izmanto gaļas ēdienu un desertu pagatavošanā.
Fokača(foccacia) Fokača(foccacia)
- plācenis, kurš veidots no picas mīklas.
Fondī Fondī
(fondue - franču) - šveiciešu ēdiens, gatavots no kausēta siera, baltvīna un garšvielām.
Franču sinepes Franču sinepes
 - nesaldinātas sinepes
Frikasē Frikasē
(franču) - smalki sagriezta sautēta vai cepta gaļa, to pasniedz ar biezu mērci
Fritēt Fritēt
 - vārīt taukos vai eļļā
Fruits de mer Fruits de mer
(franču) - jūras veltes

Kalendārs

Ir 2017. gada 24. novembrī 20:12
Vārda dienas svin Velta, Velda

Partneri

Atrodi mūs Facebook