Der zinātPavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
Jansona kārdinājums Jansona kārdinājums
(Janssons frestelse - zviedru) - zviedru nacionālais ēdiens, visticamāk nosaukts operdziedātāja Pelles Jansona vārdā (1844 - 1889). Kartupeļu, sīpolu un anšovu sacepums.
Jasmīnu rīsi Jasmīnu rīsi
 - aromātisks gargraudu rīsu paveids ar daudz niansētāku garšu kā basmati rīsiem. Ieteicams vārīt apmēram 10 minūtes, nepievienojot sāli. Saukti arī par Thai jasmīnu rīsiem.
Jorkšīras pudiņš Jorkšīras pudiņš
 - pankūkai līdzīgs pudiņš, tiek pasniegts sagriezts četrstūrveida gabalos pie rostbifa un jēra cepeša kartupeļu vietā. Tradicionāls angļu ēdiens.
Julienne Julienne
(franču) - stienīšos sagrieztas saknes. Visbiežāk izmanto zupām vai kā piedevu gaļas un zivju ēdieniem.
Jūras veltes Jūras veltes
 - visi ēdamie jūras dzīvnieki, izņemot zivis, piem., omāri, garneles, austeres, mīdijas, jūraseži, tinteszivis, jūraszvaigznes.

Kalendārs

Ir 2018. gada 22. aprīlī 12:21
Vārda dienas svin Armanda, Armands

Partneri

Atrodi mūs Facebook