Der zinātPavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
Tabasko mērce Tabasko mērce
 - pikanta mērce, ko kā garšas piedevu ļoti nelielā daudzumā pievieno mērcēm, gaļas un zivju ēdieniem.
Tako Tako
- meksikāņu stila sviestmaize: uz tortiljas  (no neraudzētas kukurūzas vai kviešu miltu mīklas pagatavotas pankūkveidīgas maizes) liek pildījumu pēc izvēles (gaļa, desa, dārzeņi, mērces, salāti u. tml.) un sarullē to vai arī pārklāj ar otru pankūku.
Taljatelle(tagliatelle) Taljatelle(tagliatelle)
- pastas veids, kas radies Itālijā. Tās ir garas makaronu sloksnītes, kas tiek izmantotas visdažādākā veida makaronu ēdienos, īpaši ar liellopgaļu vai cūkgaļu. Ir dažādi tagliatelles veidi, ko izšķir pēc sloksnīšu izmēra un biezuma.
Tapenāde Tapenāde
- Provansas virtuvei raksturīgs biezenis no kaperiem, melnajām olīvām un anšoviem olīveļļā. Var pievienot arī citas sastāvdaļas. Izmanto kā ziežamu masu, kā arī cieti vārītu olu vai izdobtu gurķu pildījumam.
Tapioka Tapioka
 - putraimi, ko iegūst no tropu auga maniokas bumbuļiem
Tartars Tartars
 – labas kvalitātes samalta vai sakapāta jēla gaļa vai zivs fileja ar nedaudz garšvielām. Tradicionāli tiek pasniegta kā uzkoda ar maizes grauzdiņiem, jēlas olas dzeltenumu un  sakapātiem sīpoliem un kaperim. Piemēram laša tartars, jaunlopu filejas tartars, steika tartars, tunzivs tartars u.tml.
Tarte Tatin Tarte Tatin
(franču) - ļoti plāna franču ābolkūka ar kausētu cukuru
Tartelette Tartelette
(franču) - konditorejas izstrādājums: neliela kūciņa, bieži vien pildīta ar augļiem un pārklāta ar augļu želeju
Tempuras mīkla Tempuras mīkla
 - klasisks mīklas maisījums Japāņu virtuvē. Tradicionāli šajā mīklā tiek ceptas jūras veltes un dārzeņi. Tā ir garda uzkoda vai viegls pamatēdiens, ko pasniegt kopā Taizemes saldo čili mērci vai ar mērci, kas gatavota uz sojas bāzes.
Terijaki Terijaki
– uz sojas mērces bāzes gatavota mērce, kas satur sojas mērci, rīsu vīnu, cukuru.
Terīne Terīne
  - ēdiena sagatavošanas un pasniegšanas veids. Ēdienu pagatavo cepeškrāsnī slēgtā traukā, kurā to var arī pasniegt. Piemēram, baklažānu terīne.
Timbale Timbale
 - izsmalcināts maltās gaļas ēdiens nolīdzinātas kaudzītes veidā, kas vārīts ūdens peldē.
Tiramisu(tiramisù) Tiramisu(tiramisù)
- viens no populārākajiem desertiem pasaulē. Tiek veidots uz maksarpones un "dāmu pirkstiņu" cepumu bāzes.
Tīruma mētra Tīruma mētra
 - Mentha arvensis. Daudzgadīgā divdīgļlapju nezāle. Labi aug lauka mitrākajās vietās. Vairojas ar sēklām un bumbuļiem, kuri veidojas sakņu galos un viegli atdalās, augsni apstrādājot. Tiek izmantota kulinārijā kā čatniju un pesto sastāvdaļa.
Tortellīnī(tortellini) Tortellīnī(tortellini)
–  apaļas formas pastas izstrādājums, parasti pildīts ar gaļu un/vai sieru. Izcelsmes vieta - Emīlijas-Romanjas reģions Itālijā, kur to tradicionāli pasniedza ar liellopu vai vistas gaļas buljonu
Trifele Trifele
 - vērtīgas sugas sēne, sēņu valstības aristokrāts, tā ir dārga delikatese. Pasaulē trifeles iegādājas augstākās klases restorāni.

Kalendārs

Ir 2018. gada 22. jūlijā 14:23
Vārda dienas svin Marija, Marika, Marina

Partneri

Atrodi mūs Facebook