Der zinātPavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
Valdorfa salāti Valdorfa salāti
- klasika kopš 19. gs. beigām, kas palikuši Cēzara salātu ēnā. Tradicionāli tiem pievieno svaigus ābolus, seleriju kātus un valriekstus, to visu klājot uz sāltlapām un pasniedzot ar majonēzi.
Veloutee Veloutee
(franču) - gaišs buljons, kas iebiezināts ar sviestu vai margarīnu, kviešu miltiem un olu dzeltenumiem.
Vērmele Vērmele
 - garšaugs ar spēcīgu, aromātisku garšu. Visbiežāk izmanto kā degvīna garšvielu.
Vichyssoise Vichyssoise
 (franču) - franču kartupeļu un puravu zupa.
Vīna etiķis Vīna etiķis
- maigs etiķis, to gatavo no sarkanvīna vai baltvīna, ābolu vīna vai deserta vīna.
Virtuļi Virtuļi
- nelieli taukos vārīti konditorejas izstrādājumi, tos bieži pilda ar ievārījumu vai augļiem.
Vol-au-vent Vol-au-vent
(franču) - kārtainās mīklas pīrāgs.
Vusteras mērce Vusteras mērce
- saīsinājums no Vusteršīras mērces: pikanta angļu mērce.

Kalendārs

Ir 2018. gada 16. augustā 02:52
Vārda dienas svin Astrīda, Astra

Partneri

Atrodi mūs Facebook