JaunumiApbalvošanas vakariņu ”ēdienkarte”

Apbalvošanas vakariņu ”ēdienkarte”

Pēc trīs spraigām konkursu dienām, kas pavadītas starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food 2013", pavāri, pavārzeļļi, konditori, starptautiskās žūrijas locekļi, "Pavāru kluba" biedri, atbalstītāji, sponsori, kā arī citi interesenti 6.septembra vakarā pulcējās centra "MC2", restorānā "Gastronome", lai pamielotos un uzzinātu rezultātus konkursiem "Mājas meistardarbs 2013", "Latvijas gada konditors 2013", "Latvijas 2013.gada pavārzellis" un "Latvijas 2013.gada pavārs".

Vakara pirmajā daļā, baudot šēfpavāra Jevgēnija Ponomarjova sagatavotās uzkodiņas – gaileņu krēmu ar kaltētiem tomātiem un maizes drupinājumu, Ingrīdai Catlakšai tika pasniegts čeks 200 eiro apmērā par uzvaru konkursā "Mājas meistardarbs konditorejā 2013". Viņas rūpīgi veidotā un grandiozā šokolādes Pēterbaznīca raisīja apbrīnu ne vienam vien vakariņu apmeklētājam.

Turpinot tradīciju un konkursa rezultātu paziņošanu savijot ar maltītes turpinājumu, pēc liellopu gaļas karpačo ar griķu pastu un pistācijām nobaudīšanas, tika atklāti arī konkursa "Latvijas gada konditors 2013" uzvarētāji. Lai gan starp konkursantiem bija arī viens puisis, tomēr konditores pierādīja, ka ir sava amata meistares un pirmās trīs vietas dalīja dāmu starpā.

Ar iegūtiem 243 punktiem pirmo vietu un galveno balvu – braucienu uz specialitātes kvalifikācijas celšanas apmācībām, kādā no Eiropas valstīm, kā arī "Gemosa" dāvanu karti Ls 100 apmērā – ieguva Marika Bērziņa, kura konkursā pārstāvēja SIA "Ogres Prestižs". Otro vietu, atpaliekot tikai ar vienu punktu, godam izcīnīja Laura Rozenfelde no restorāna "Bibliotēka N01", savukārt trešajā vietā palika LTD "Reaton" pārstāve Anna Salakitska. Finālistiem, protams, neizpalika arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas – 50 latu vērtas dāvanu kartes no "Gemosa" otrajai un trešajai vietai, dāvanas no "Balt-Hellin", "Dansukker" un "Live Riga" visiem konkursa finālistiem.

Paralēli baudot gastronomiskus un muzikālus priekus, tika paziņoti arī konkursa "Latvijas 2013.gada pavārzellis" rezultāti, kas izraisīja lielas un gandarījuma pilnas ovācijas no vakariņu viesiem. Ar kopumā iegūtiem 484 punktiem pirmo vietu, zelta medaļu ar sertifikātu un naudas balvu 200 latu apmērā ieguva Haralds Saušs no restorāna "Kaļķu vārti". Atpaliekot par 58 punktiem, otro vietu un sudraba medaļu ar sertifikātu izcīnīja Arturs Linkevičs (restorāns "Vincents"), savukārt trešajā vietā palika uzņēmuma SIA "TLG Hotel Latvija" pārstāvis Aleksejs Šutko (351 punkts).

Tuvojoties vakariņu oficiālās daļas noslēgumam, kā saldais ēdiens pēc Nīlas asara ar biešu biezeni un vīna mērci, beidzot tika paziņoti arī konkursa "Latvijas 2013. gada pavārs" uzvarētāji. Lai arī bija noprotams, ka sacensību vērotāji un jomas profesionāļi jau diezgan precīzi ir "pareģojuši" uzvarētaju trijnieku, tomēr vienprātība par to, kurš tad būtu pelnījis savās rokās turēt "Reaton zelta pavārnīcu", īsti nevaldīja, tāpēc satraukums gaisā bija jūtams ne pa jokam.

Ar kopumā iegūtiem 848 punktiem pirmo vietu, zelta medaļu ar sertifikātu un naudas balvu 1000 eiro apmērā ieguva Romans Uglanica no Tallink Hotel Riga restorāna "Elements". Atpaliekot tikai par 14 punktiem otro vietu un sudraba medaļu ar sertifikātu godam izcīnīja Dinārs Zvidriņš (restorāns "Kaļķu vārti"), savukārt trešajā vietā palika restorāna "Melnie mūki" pārstāvis Kārlis Visockis (763 punkti).

Lai arī uzvaras garša noteikti ir saldāka, tomēr visiem gana labs un bezgala garšīgs šķita arī vakariņu deserts – biezpiena uzpūtenis ar aveņu makaronu un svaigām ogām. Un pēcāk jau var sākties arī dejas, privāti apsveikumi un apmainīšanās ar slepenām receptēm…

"Pavāru klubs" izsaka lielu pateicību konkursa sponsoriem un atbalstītājiem, kā arī aicina jau laikus gatavoties jaunos pavārus nākamā gada sacensībām!

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 25. aprīlis 22:55
Vārda dienas svin Līksma, Bārbala

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb