JaunumiLatvijas 2017. gada pavārs - Dinārs Zvidriņš!

Latvijas 2017. gada pavārs - Dinārs Zvidriņš!
Piektdienas, 8. septembra, novakarē “Pavāru kluba” biedri, atbalstījāji un citi interesenti pulcējās ARKOLAT svinību zālē, lai godinātu jaunos, talantīgos pavārus un apbalvotu “Latvijas 2017. gada pavārzelli” un “Latvijas 2017. gada pavāru”. Pavāram Dināram Zvidriņam šis pasākums noteikti ilgi paliks atmiņā, jo, lai arī daudzkārt godalgots, pie 1. vietas un REATON zelta pavārnīcas viņš tika pirmo reizi.

Šogad par gada labākā pavāra titulu cīnījās pieci pretendenti – Kārlis Miglāns /"Radisson Blu Rīdzene"/ Kirils Komarovs /restorāns "Laivas"/, kuri tika pie atzinībām, kā arī  Jegors Poruļevs /restorāns "DOM"/, kas ar 207 punktiem palika 3. vietā, 2. vietas ieguvējs ar 208 punktiem Nauris Salenieks /restorāns  “Kaļķu vārti”/ un Dinārs Zvidriņš /"Grand Hotel Kempinski Riga"/, kurš ar 248. punktiem nodrošināja sev pirmo vietu.

Šī gada konkursantu uzdevums bija 3 ēdienu – aukstās uzkodas, pamatēdiena un deserta – gatavošana. Aukstājā uzkodā bija jāizmanto vesela paipala un paipalu olas. Pamatēdienam (pirmo reizi Latvijas pavāru konkursu vēsturē) bija jābūt veģetāram, turklāt tā pagatavošanā obligāti bija jāizmanto fenhelis, pastinaks un svaigas gailenes. Arī deserta sastāvdaļas bija diezgan neordināras – vodka un saldētas aronijas.
 
Konkursantu sniegumu vērtēja profesionāla un internacionāla žūrija: Deniss Rafns /Deniss Rafn, žūrijas priekšsēdētājs, Dānija/, Aleksandrs Prokopovičs /Aleksander Prokopovich, tehniskais tiesnesis, Krievija/, Koits Ūstalu /Koit Uustalu, Igaunija/,  Jaroslavs Orsevskis /Jaroslav Orsevski, Lietuva/ un Ina Poliščenko /restorāns “FERMA”, Latvija/, kas īpaši pievērsa uzmanību pagatavotajiem desertiem. Žūrija izteica ganadarījumu par pavāru sniegumu, lai gan norādīja, ka arī pavāriem ir svarīgi sekot dotajiem norādījumiem – piemēram, ja nolikumā ir teikts, ka jāgatavo aukstā uzkoda, tad tā nedrīkstētu būt silta...

Žūrijas vadītājs Deniss Rafns, kurš pirmo reizi viesojās Latvijā, atzina, ka bija jau dzirdējis daudz laba par Latviju un mūsu pavāriem, tāpēc konkursantu sniegums viņu nepārsteidza, bet tikai apstiprināja gaidīto. Jautāts par to, kas ir tā rakstura īpašība, kas nepieciešama pavāram, lai kļūtu par labāko Rafns bez šaubīšanās atbildēja – neatlaidība. “Lai arī cik talantīgs tu būtu, lai arī cik labs būtu tavs skolotājs, tieši neatlaidība, nepadošanās ir tas, kas atšķir uzvarētāju no zaudētāja,"  komentēja Rafns. Šķiet, tieši šī ir īpašība, kas piemīt Dināram Zvidriņam, kurš, beidzot iekarojis pirmo pjedestālu Latvijas pavāru konkursā, sola neapstāties un turpināt ar sasniegumiem starptautiskā arēnā.

"Pavāru klubs" izsaka lielu pateicību izstāžu hallei BT 1, ģenērālsponsoram REATON, sponsoriem "Electrolux", "Dansukker", "Santa Maria", "Unilever, Arkolat", "Farm Frittes", "GEMOSS", "PROMO Cash&Carry", "Tukuma piens", "Bidfood", "Augļu serviss", "Kiilto Clean", "Balthellin", "Grand Hotel Kempinski Riga", "Live Riga", "Jokado", restorāns "Entresol", restorāns "Vēl vairāk saules" un citi atbalstītāji.

Kalendārs

Ir 2017. gada 15. decembrī 11:52
Vārda dienas svin Jana, Johanna, Hanna

Partneri

Atrodi mūs Facebook