JaunumiLatvijas pavāru un pāvārzeļļu 2018 konkursa žūrija ierodas Rīgā

Latvijas pavāru un pāvārzeļļu 2018   konkursa žūrija ierodas Rīgā
Šodien, 6. septembrī Rīgā ieradās konkursa Latvijas pavārs 2018 un Latvijas pāvārzellis 2018 žurijas locekļi no Somijas, Zviedrijas un Lietuvas. Kā ziņots, tad konkursu vērtēs pieredzējuši eksperti- žūrijas priekšsēdētājs  Jarmo Huuhtanen (Somija), Jari Karlsson (Zviedrija), Priit Toomits (Igaunija), Jaroslav Orsevski (Lietuva) Maija Kaire (Latvija).
Lieliskā gaisotnē žurija un konkursa darba grupa tikās Grand Poet Hotel restorānā, lai pārrunātu konkursa norisi un pievilktu vēl pēdējos štrihus pirms svarīgā notikuma.
Grand Poet Hotel restorāna šefpavārs Deniss Ivankovs bija sagatavojis lieliskas un izsmalcinātas vakariņas ar interesantu uzdevumu- viesiem bija jāsagaršo ēdienu sastāvdaļas, un jāuzraksta tās uz kartiņas.
Žurijas pārstāvis Priit Toomits atpazina lielu daļu garšas par ko saņēma atzinības balvu no Denisa Ivankova.

Vakara gaitā pavārkluba prezidente Svetlana Riškova pastāstīja par konkursa sagatavošanās procesu un dalībnieku sastāvu.
Šogad par gada pavāra titulu cīnīsies dalībnieki no Latvijas un Lietuvas- Valērijs Tolmačovs, restorāna Gastronome pavārs (Latvija); Dinārs Zvidriņš, restorāna Laivu centrs šefpavārs (Latvija); Bernards Anužis, restorāna Onore šefpavārs (Lietuva) un Pāvels Skopa, restorāna Koya šefpavārs (Latvija).

Savukārt par labākā pavārzeļļa nomināciju sacentīsies Nikita Troščenko. restorāns Gastronome (Latvija); Anastasija Verbicka, restorāns Grand Hotel Kempinski (Latvija), Rokas Ragauskas, Restorans 4 (Lietuva) un Maksims Nazarovs, restorāns Koya (Latvija).

Konkursantiem būs jāgatavo trīs kārtas. Produkti uzkodām būs melnā kaste, kuru  dalībnieki saņems 10 minūtes pirms konkursa. Savukārt pamatēdienam un desertam produktus nodrošinās uzņēmums Reaton.

7.septembrī plkst. no 10:00 līdz 14:30 visiem interesetiem ir iespēja sekot līdzi konkursa norisei izstādē centrā BT1.   
 

Konkursa atbalstītāji: Reaton, BT1, Electolux, Prolux, Kiilto Clean, Restorāna servisa skola/Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums,Gemoss, Farm Frites, Promo cash and carry, Augļu serviss, Bitfood, Cido, Jokado, Food Union, Spirits and wine,Vēl vairāk saules, Grand Poet hotel, Live Riga, Entresol, Līcīši, Vaidavas keramika, Kalve café.

Kalendārs

Ir 2018. gada 17. decembrī 01:16
Vārda dienas svin Teiksma, Hilda

Partneri

Atrodi mūs Facebook