JaunumiATCELTS konkurss ”Latvijas 2016. gada konditors”
Informējam, ka tehnisku iemeslu dēļ ATCELTS KONKURSS ”Latvijas 2016. gada konditors”! Atvainojamies par sagādātajām neērtībām tiem konkursantiem, kuri bija pieteikušies!
Latvijas Republikas
konditoru sacensības
Latvijas 2016. gada konditors
Organizētāji: Pavāru klubs sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.
Sacensību mērķis: Popularizēt un attīstīt konditorejas meistarību Latvijā, pieradīt savas prasmes, balstoties uz mūsdienīgu Latvijas klientu pieprasījumu un to vajadzībām.
Sacensību nolikums
1. Konkursa dalībnieki
2. Pieteikuma anketa
3. Konkursa apraksts un norises kārtība
4. Sacensību žūrija
5. Sacensību vērtēšanas kritēriji
6. Apbalvošana
7. Papildu uzziņas
Pielikumi
1. Konkursa dalībnieki
Par konkursa “Latvijas 2016. gada konditors” dalībnieku var kļūt jebkurš profesionāls konditors vai konditoru komanda, kas pieteikušies konkursam – līdz 2016. gada 2. jūlijam un iesnieguši aizpildītu pieteikuma anketu.
2. Pieteikuma anketa.
2.1.Lai pieteiktos konkursam, pretendentam jāiesniedz:
a) aizpildīta pieteikuma anketa (sk. pielikumu)
2.2.Salasāmi un pilnīgi aizpildītā anketa izsūtāma ne vēlāk par 2016. gada 2. jūliju, adresējot pieteikumu:
«Konditoru konkursam», lv@chef.lv vai rita.stramkale@gmail.com
Komplektēto pieteikumu var arī personīgi nodot konkursa organizētājiem.
2.3. Finālistu dalības maksa konditoru sacensībās ir EUR 15,–. Dalības maksa ieskaitāma Pavāru kluba bankas kontā, pēc rēķina saņemšanas:
AS Swedbank
Konta Nr. LV43HABA0551007700946
PVN LV 40008082630
K. Valdemāra ielā 123–51, Rīga, LV-1013
3. Konkursa apraksts un norises kārtība.
3.1. Konkursa “Latvijas 2016. gada konditors tēma “ Jaunā klasika – Gadalaiki”
3.2.Konkursā “Latvijas 2016. gada konditors” tiek gatavota kūka. Kūkas parametri nedrīkst pārsniegt 50 cm, diametrā 40cm, 6 – 10 kg.
3.3. Konkursanti darbu gatavo neklātienē, gatavs darbs tiek izstādīts izstāžu zālē. Darba izpildē var piedalīties viens vai vairāki konditori.
3.4.Tortes gatavošanā drīkst izmantot materiālus, kas nav pārtikas produkts, piemēram, putuplasta paliktņus, ja tas nepieciešams, kūkas dekorācijām – rotājumiem un apdares materiāliem jābūt ēdamiem. Torte jāveido tā, lai to varētu atkārtot arī no ēdamiem materiāliem – biskvīta, krēma u.c. Prezentējot darbu jāiesniedz apraksts un recepte ( latviešu un angļu valodās) par patieso kūkas sastāvu. Konkursa darbs tiks izstādīts publikas apskatei un vērtēšanai trīs dienu garumā, līdz 9.09. 17:00.
3.6. Neklātienē tāpat tiek gatavota degustācijas torte 2 kg. Kuru organoleptiski vērtēs žūrija, degustācijas iespēja tiks piedāvāta arī skatītājiem.
3.5.Finālistiem vienādus šķīvjus degustācijas tortes pasniegšanai nodrošina konkursa organizētāji. Dalībniekiem tiks piedāvāti divu veidu baltie šķīvji:
· 28 cm diametra uzkodu šķīvji žūrijai
· 38cm x 21cm prezentācijas šķīvis
3.7. Konkursa norise
Vieta: Starptautiskajā izstāžu centrā, Ķīpsalas ielā 8–154, Rīgā.
Laiks: 2016. gada 7. septembrī.
10.00 – 11.00 Konkursantu ierašanās, toršu izvietošana.
12.00 – 13.00 Gatavā darba prezentācija. Dalībnieki prezentē savus darbus.
4. Sacensību žūrija
Astoņu finālistu atlasi veiks kompetenta Latvijā strādājošu konditoru un lietpratēju žūrija, izvērtējot anonīmus mājas darbus. Šie žūrijas pārstāvji tiks atklāti pēc finālistu paziņošanas.
Konkursa fināla žūrijā būs pieci kvalificēti ārvalstu un Latvijas žūrijas locekļi, kam ir konkursu vērtēšanas pieredze. Žūrijas komisijas lēmums būs galīgs.
5. Sacensību vērtēšanas kritēriji
Vērtēšana notiks pēc šādiem kritērijiem:
Kūkas noformējums,atbilstība prezentācijai: 0–20 punkti
Kompozicionālā krāsu un formu vienotība
Garša un produktu saderība: 0–60 punkti
Smaržas, garšas un konsistences atbilstība.
Tehniskā meistarība un darba organizēšana: 0–20 punkti
Darba tehnika, darba vietas organizēšana; jaunrade un mūsdienīgums.
Viena ēdiena kompozcijas vērtējuma maksimālais punktu skaits: 100 punkti
6. Apbalvošana
Konkursa “Latvijas 2016. gada konditors”galvenā balva – EUR 500.
Visiem finālistiem tiks pasniegtas sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas.
7. Papildu uzziņas
Par sacensībām var interesēties:
Pavāru kluba mājas lapā: www.pavaruklubs.lv
rakstot: lv@pavaruklubs.lv
vai zvanot pa tālruņiem:
29 238 453 (Svetlanai Riškovai)
26 429 989 (Ritai Stramkalei)
20 244 158 (Ina Poliščenko)
Lejupielādēt nolikuma izdrukas versiju.