JaunumiDānijas šefpavārs uzvar prestižajās pavāru sacensībās Bocuse d’Or 2011

Dānijas šefpavārs uzvar prestižajās pavāru sacensībās Bocuse d’Or 2011

No 25. līdz 26. janvārim Lionā (Francijā) notika pasaules prestižāko kulināro sacensību Bocuse d’Or fināls, kurā uzvarētāja titulu un naudas balvu € 20000 ieguva šefpavārs no Dānijas Rasmuss Kofods (Rasmus Kofoed). Otrajā vietā ierindojās Tommi Millimeki (Tommy Myllymäki) no Zviedrijas, saņemot naudas balvu € 15000 apmērā, bet trešo vietu un naudas balvu € 10000 saņēma šefpavārs Gunnars Varnēss (Gunnar Hvarnes) no Norvēģijas..

Konkursā piedalījās 24 pasaules valstu šefpavāri. Katram no viņiem piecu stundu un 35 minūšu laikā bija jāpagatavo gaļas ēdiens no Skotijas jēra un zivs ēdiens no Skotijas jūrasvelna. Konkursa žūrijā strādāja pasaulē atzīti 24 valstu šefpavāri un trīs goda prezidenti: Pols Bokīzs (Paul Bocuse), Bocuse d’Or balvas dibinātājs, Janiks Aleno (Yannick Alléno), goda prezidents (Bocuse d’Or sudraba balvas ieguvējs 1999. gadā) un Geirs Skeie (Geir Skeie), starptautiskās žūrijas prezidents (2009. gada Bocuse d’Or zelta balvas laureāts).

Nākamais konkursa Bocuse d’Or fināls notiks 2013. gadā.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 28. marts 18:00
Vārda dienas svin Gunta, Ginta, Gunda

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb