JaunumiKonkursa ”Latvijas 2013. gada konditors” nolikums

Konkursa ”Latvijas 2013. gada konditors” nolikums

Latvijas Republikas konditoru sacensības

Latvijas 2013. gada konditors
 PIETEIKŠANĀS KONKURSAM "Latvijas gada konditors 2013" TIEK PAGARINĀTA LĪDZ 8.AUGUSTAM.

Organizētāji: Pavāru klubs sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

Sacensību mērķis: Popularizēt un attīstīt konditorejas meistarību Latvijā, pieradīt savas prasmes, balstoties uz mūsdienīgu Latvijas klientu pieprasījumu un to vajadzībām.

 Sacensību nolikums

1. Konkursa dalībnieki

2. Mājas uzdevums un pieteikuma anketa

3. Konkursa apraksts un norises kārtība

4. Konkursa fināla tehniskais nodrošinājums

5. Sacensību žūrija

6. Sacensību vērtēšanas kritēriji

7. Apbalvošana

8. Papildu uzziņas

Pielikumi
 
  1. Konkursa dalībnieki
 
  • Par konkursa “Latvijas 2013. gada konditors” dalībnieku var kļūt jebkurš profesionāls konditors, kas pieteicies konkursam – līdz 2013. gada 1. jūnijam un iesniedzis aizpildītu pieteikuma anketu.
  • Konkursa dalībnieku darba apģērbs – profesionāls konditora darba tērps.
  • Visiem konkursa dalībniekiem jāņem līdzi sanitārā grāmatiņa.
 
  1. Mājas uzdevums un pieteikuma anketa.
 

 2.1.Lai pieteiktos konkursam, pretendentam jāiesniedz:

 
a) aizpildīta pieteikuma anketa (sk. pielikumu);

b) atbilstoši mājas uzdevuma nosacījumiem izstrādātsa un noformētas četru kumoskūciņu receptes septiņām personām.

c) astoņi fotoattēli aprakstītajiem ēdieniem;

d) atbilstoši mājas uzdevuma nosacījumiem aizpildīta produktu saraksta forma (sk. pielikumu);

e) divas caurlaidēm izmantojamas personīgās fotogrāfijas (3×4 cm).

 

2.2.Salasāmi un pilnīgi aizpildītā anketa, nodrukātas receptes, mājas darba un personīgās fotogrāfijas izsūtāmas ne vēlāk par 2013. gada 1. jūniju, adresējot pieteikumu:

 «Konditoru konkursam», lv@chef.lv

 Komplektēto pieteikumu var arī personīgi nodot konkursa organizētājiem.

 2.3.Neatkarīga kompetenta žūrija, izvērtējot saņemtās receptūras un fotogrāfijas, noteiks konkursa finālistus. Atbildes konkursa dalībnieki saņems ne vēlāk par 2013. gada 1. augustu.

2.4. Finālistu dalības maksa konditoru sacensībās ir LVL 10,–. Dalības maksa ieskaitāma Pavāru kluba bankas kontā:

AS Swedbank
Konta Nr. LV43HABA0551007700946
PVN LV 40008082630

K. Valdemāra ielā 123–51, Rīga, LV-1013

 
 
  1. Konkursa apraksts un norises kārtība.

 3.1. Konkursa “Latvijas 2013. gada konditors” tēma banketu uzkodas – kumoskūciņas (izmērs 5x5cm, ne vairāk par 40 gr.).

3.2.Konkursā “Latvijas 2013. gada konditors” tiek gatavotas četru veidu kumoskūciņas 7 personām, kuru izmērs nepārsniedz 5x5cm. 4 kumoskūciņu veidi x 4 žūrijas locekļiem un 4 veidi x 3 prezentācijai.

3.3. Konkursanti visu nepieciešamo gatavo uz vietas, līdzi drīkst ņemt dekorus, kas nepieciešami galīgai izstrādājumu noformēšanai.

3.4.Gatavojot saldo ēdienus, nedrīkst izmantot sagataves vai pusfabrikātus — ēdieni pilnībā jāgatavo no pamatizejvielām sacensību gaitā. Ēdienu gatavošanā nedrīkst izmantot produkciju, kas veido tekstūru (lecitīns, ksantāns, u. c.).

3.5.Uzsākot darbu dalībniekiem tiek izsniegti četri “melnās kastes” produkti, no kuriem trīs ir obligāti jāiekļauj vismaz viena veida kumoskūciņas sastāvā.

3.6.Finālistiem vienādus šķīvjus saldo ēdienu pasniegšanai nodrošina konkursa organizētāji. Dalībniekiem tiks piedāvāti trīs veidu baltie šķīvji:                    

·     28 cm diametra uzkodu šķīvji žūrijai       

·     38cm x 21cm prezentācijas šķīvis

3.7.Konkursa norise

Vieta: Starptautiskajā izstāžu centrā, Ķīpsalas ielā 8–154, Rīgā.

Laiks: 2013. gada 4. septembrī.

            10.00   Konkursantu reģistrācija. Receptūru iesniegšana.

            10.20   Konkursanti iepazīstas ar iekārtām un darba vietām.

            10.40   Konkursanti iekārto darba vietas.
            11.00   Darbu sāk visi dalībnieki vienlaicīgi. Strādā 2 stundas 30 minūtes.

13:30   Gatavā darba prezentācija. Dalībnieki prezentē savus darbus tādā secībā, kādā pabeidza gatavošanu.

 
  1. Konkursa fināla tehniskais nodrošinājums

Konkursa organizētāji nodrošina konkursa dalībnieku darbu prezentācijas galdu.

Pasākuma organizētāji nodrošina katru darba vietu ar firmas Electrolux piedāvāto virtuves aprīkojumu un šādu palīginventātru:

  • darba galdu;
  • ledusskapi (no +2 līdz +4 °C);
  • gāzes plīti ar četriem sildriņķiem;
  • multifunkcionālo konvekcijas krāsni (bez režģiem un paplātēm);
  • saldētavu (vienu uz visām komandām);
  • izlietni ar aukstā un karstā ūdens padevi;
  • divām 220 V elektroinstalācijas kontaktligzdām;
  • papīra dvieļiem, vienreizējas lietošanas cimdiem, mazgāšanas līdzekļiem un atkritumu spaiņiem;
  • medicīnas pirmās nepieciešamības aptieciņu.

 Konkursa laikā dalībnieki drīkst izmantot savus līdzpaņemtos nažus, 3 elektroiekārtas un sīko virtuves inventāru, kas nepieciešams ēdienu pagatavošanai.

 
  1. Sacensību žūrija

 Astoņu finālistu atlasi veiks kompetenta Latvijā strādājošu konditoru un lietpratēju žūrija, izvērtējot anonīmus mājas darbus. Šie žūrijas pārstāvji tiks atklāti pēc finālistu paziņošanas.

 Konkursa fināla žūrijā būs četri kvalificēti ārvalstu žūrijas locekļi, kam ir konkursu vērtēšanas pieredze. Žūrijas komisijas lēmums būs galīgs.

 
Sacensību vērtēšanas kritēriji

 Vērtēšana notiks pēc šādiem kritērijiem:
 Ēdiena noformējums, prezentācija:                                         0–20 punkti
Kompozicionālā krāsu un formu vienotība    
 Garša un produktu saderība:                                                   0–60 punkti
Smaržas, garšas un konsistences atbilstība.
Tehniskā meistarība un darba organizēšana:                       0–20 punkti

Darba tehnika, darba vietas organizēšana; jaunrade un mūsdienīgums.        

 Viena ēdiena kompozcijas vērtējuma maksimālais punktu skaits:  100 punkti

 
 7. Apbalvošana

 Konkursa “Latvijas 2013. gada konditors”galvenā balva – brauciens uz specialitātes kvalifikācijas celšanas apmācībām, kādā no Eiropas valstīm.

Visiem finālistiem tiks pasniegtas sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas.

Konkursu rezultātu apkopošana un apbalvošanas ceremonija notiks 6. septembrī plkst. 20.00 “MC2” (Krasta iela 68а, Rīga).

 8. Papildu uzziņas

Par sacensībām var interesēties:
Pavāru kluba mājas lapā:  www.pavaruklubs.lv
rakstot: lv@pavaruklubs.lv
vai zvanot pa tālruņiem:                   

29 238 453 (Svetlanai Riškovai)

 29 114 947 (Maijai Kairei)
 
 26 429 989 (Ritai Stramkalei)

29135269(Jekaterinai Dorožko)

PIELIKUMI

Pieteikuma anketa

Mājas uzdevums

Produktu saraksts

Konkursa nolikums

 

 

 

 

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 29. marts 08:30
Vārda dienas svin Aldonis, Agija

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb