JaunumiKonkurss Baltijas kulinārijas zvaigzne 2009

No 2009. gada 3. līdz 5. martam Sanktpēterburgā izstādes ExpoHoReCa ietvaros norisinājās kārtējās pavāru sacensības par kausu «Baltijas kulinārijas zvaigzne». Sešu valstu konkurencē, piedaloties Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Somijas, Vācijas un Krievijas komandām, Latvijas konkursanti izcīnīja pa vienai sudraba un bronzas medaļai, bet komandu kopvērtējumā ieguva trešo vietu. Galvenā balva — kauss tika piešķirta Igaunijas komandai.

Pavāru klubs jau piekto gadu nodrošināja Latvijas pārstāvību sacensībās Pēterburgā. Dalību konkursā par kausu «Baltijas kulinārijas zvaigzne» šogad uzticējām viesiem trim konkursa «Latvijas 2008. gada pavārs» laureātiem: Vasilijam Strelkovam (Nordic Hotel Bellevue, restorāns Bel Ami), Artūram Taškānam (restorāns La Boheme) un Mārim Astičam. Par viņu sniegumu Krievijā esam jo īpaši iepriecināti, jo katram mūsu komandas dalībniekam tās bija pirmās starptautiskās sacensības.

Latvijas komanda (no kreisās): Deniss Ivankovs, Māris Jansons,
Vasilijs Strelkovs, Artūrs Taškāns un Māris Astičs.

Jāatzīmē, ka visi trīs Igaunijas konkursanti bija pavāri, kas jau iepriekš apliecinājuši savu meistarību ne tikai savā amatā, bet arī ar starptautiskajā arēnā, ko zināmā mērā ir ļāvis nodrošināt tāds rādītājs, kā vidējais dalībnieku vecums, kas igauņiem bija par 10 gadiem lielāks nekā mūsu konkursantiem. Arī Somijas komandā, kas kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā, bija dalībnieki, kas jau plūkuši laurus līdzīgās sacensībās (piem., Jusi Nieminens pagājušā gada sacensībās Pēterburgā analogā nominācijā ieguva trešo vietu).

Latvijas komandas sastāvā bija arī divi Pavāru kluba valdes locekļi: Deniss Ivankovs (nakts klubs-restorāns Skandal, Pizza Malibu, Jack Daniels pub) — žūrijas loceklis un Māris Jansons (restorāna La Boheme šefpavārs) — komandas vadītājs. Paldies viņiem un pateicība mūsu atbalstītājiem — SIA Gemoss, RCP un Frische Paradies par ieguldījumu Latvijas komandas sagatavošanā starptautiska mēroga sacensībām.

Konkursa rezultāti

 

 

 

• Nominācijā Nacionālais ēdiens (no putnu medījuma)

 

 

 

 

 

 

1. Andrejs Šmakovs (Andrei Šmakov; attēlā), Igaunija
2. Artūrs Taškāns, Latvija
3. Tīa Tahvanainena (Tiia Tahvanainen), Somija
• Nominācijā Karstais pamatēdiens (no ziemeļreģiona rūpnieciskās nozvejas zivs)

 

 

 

 

 

 

1. Dmitrijs Rozs (Dmitri Rooz; attēlā), Igaunija
2. Tēmu Korkalainen (Teemu Korkalainen), Somija
3. Romans Trusovs (Роман Трусов), Krievija
Mūsu komandas biedrs Māris Astičs uzrādīja ceturto labāko rezultātu.
• Nominācijā Melnā kaste banketa aukstajam ēdienam

 

 

 

 

 

 

1. Jusi Nieminens (Jussi Nieminen; attēlā), Somija
2. Oļegs Sičovs (Oleg Sõtšov), Igaunija
3. Vasilijs Strelkovs, Latvija
Komandu kopvērtējumā:
1. Igaunija
2. Somija
3. Latvija

 

 

 

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 29. marts 15:51
Vārda dienas svin Aldonis, Agija

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb