Pavāru leksikaLavašs

Lavašs

 – maizes paveids, plaši izplatīts galvenokārt Tuvajos Austrumos un Kaukāzā. Gatavo no neraudzētas kviešu miltu mīklas, to izrullējot 2—5 mm plānā plācenī. Tradicionāli cep speciālā krāsnī — tandirā. Izžūstot gaisā, tas strauji sacietē un tādā stāvoklī var tikt uzglabāts līdz pat gadam. Lieto galvenokārt ar tajā ietītiem zaļumiem un sieru. Tiek uzskatīts, ka lavašs cēlies no Armēnijas, kur tā ir viena no galvenajām ēdienkartes sastāvdaļām. Nosaukums cēlies no vārdiem lav ‘labs’ un haš ‘ēdiens’. Plaši izplatīts arī Azerbaidžānā, Gruzijā, Turcijā, Irānā un citur.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 18. aprīlis 23:24
Vārda dienas svin Laura, Jadviga

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb