Der zinātPavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
Čabata(ciabatta) Čabata(ciabatta)
- baltmaize (burtiskā nozīmē "rītakurpe", "čība", šo nosaukumu ieguvusi savas formas dēļ)
Čatnijs Čatnijs
 - indiešu ēdienu piedeva. Sastāv no vārītiem vai svaigiem sasmalcinātiem augiem. Atkarībā no sastāvdaļām, čatnijs var būt gan skābs, gan sāļš, saldskābs, maigs vai ass.
Čauders Čauders
 - tradicionāli diezgan bieza vira no uzturā lietojamām gliemenēm, zivīm, piena, dārzeņiem. Sākotnēji čauderu (chowder), tāpat kā franču zivju zupu bouillabaisse, vārīja krastā iznākušie zvejnieki. Tagad ar dažādām variācijām to iecienījušas namamātes un pavāri visā plašajā pasaulē.
Čebureks Čebureks
- tjurku. Pīrādziņš no neraudzētas mīklas ar jēra gaļas un garšvielu pildījumu.
Celmene Celmene
- sēņu grupa, pie kuras pieder ļoti dažādas sēnes. Kā rāda nosaukums, tās ir sēnes, kuras galvenokārt aug uz koku celmiem un stumbriem. To starpā ir labas un garšīgas ēdamās sērnes, kā parastā celmene (Armillaria mellea) un ziemas celmene (Flammulina velutipes), gan arī neēdamas un pat indīgas sēnes, kā piemēram, rūgtā sērsēne. . Ēdamas jaunās cepurītes, kuras var gatavot bez iepriekšējas novārīšanas. Ieteicama žāvēšanai.
Čerimoja Čerimoja
- Amerikas tropu augļukoks un tā auglis, kas ārēji līdzinās kastanim, bet pēc garšas atgādina anansu, mango un zemenes.
Chantilly Chantilly
(franču) - ar putukrējumu
Čipsi Čipsi
Ļoti plānas, bet kraukšķīgas eļļā vārītas šķēlītes, piemēram, kartupeļu vai citu garšsakņu.
Citronmelisa Citronmelisa
 - daudzgadīgs garšaugs ar sirdsveida lapām, kurām ir citrona aromāts. Pievieno salātiem, spirdzinošiem dzērieniem, aukstajām zupām, zivju, gaļas ēdieniem, desertiem, marinādēm u.tml.
Clam chowder Clam chowder
 - amerikāņu mīdiju zupa ar kartupeļiem.
Čorizo Čorizo
 - spāņu izcelsmes izteikti saraknīga desa,  ko gatavo no cūkgaļas, garšvielas pimentón (sarkanie pipari (paprika) žāvēta dūmos, līdz tie gatavi un ieguvuši dūmotu aromātu) un pēc izvēles vēl no citām sastāvdaļām: ķiplokiem, asajiem čili pipariem, baltvīna, etiķa un  arī daudz dažādu citu garšvielu, katrā reģionā, katram ražotājam citas.
Crostini Crostini
 - tulkojumā no itāļu val.: "mazi grauzdiņi". Uzkoda, kas sastāv no nelielām, plānām maizes (bagetes) šķēlītēm, kas tiek grauzdētas tosterī, cepeškrāsnī vai uz pannas. Pārsvarā tiek pasniegtas ar dažādiem garnējumiem

Kalendārs

Ir 2017. gada 22. jūnijā 14:14
Vārda dienas svin Ludmila, Laimdots, Laimiņš

Partneri

Atrodi mūs Facebook