Der zinātPavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
Nātrija benzoāts Nātrija benzoāts
- pārtikas konservants, kas aizkavē augļu un ogu konservu rūgšanu.
Navarin Navarin
- jēra vai teļa gaļas ragū ar sakņaugiem, sīpoliem un kartupeļiem. Nosaukums cēlies no Navarino, ostas pilsētas, kas atrodas Grieķijas dienvidos.
Nēģis Nēģis
- pieder pie hordaiņiem, pieskaita pie atsevišķas - nēģu klases. Nēģim ir trīs acis. Mīt jūrās, upēs un ezeros, bet nārstot dodas upēs un strautos. Rūpnieciska nozīme ir upes nēģim.
Njoki Njoki
(gnocchi - itāļu). Itālijas ziemeļu reģionos šis vārds apzīmē kartupeļu klimpas ar rikotas sieru vai citiem piejaukumiem (ar citu sieru vai pat dārzeņiem). Pasniegti ar tomātu mērci, pesto, rīvētu sieru, sviestu, kā arī zupā tie ir alternatīva pastai.
Njoki(gnocco) Njoki(gnocco)
(itāļu) - kartupeļu, kukurūzas miltu vai mannas putraimu klimpas vai ķiļķeni. Tiek servēti kā piedeva vai kā patstāvīgs ēdiens, kas apbrūnināts krāsnī.
Noisette Noisette
 (franču = lazdu rieksts) - maza, apaļa jēra, teļa, stirnas vai ziemeļbrieža filejas šķēle.
Nūdeles Nūdeles
(vermicelles - franču) - tievi makaroni, populāra piedeva zupām.
Nuga Nuga
- riekstu un mandeļu masa ar sviestu, cukuru un kakao.

Kalendārs

Ir 2018. gada 23. februārī 00:41
Vārda dienas svin Haralds, Almants

Partneri

Atrodi mūs Facebook