Jaunumi”Latvijas 2014. gada konditors” NOLIKUMS

”Latvijas 2014. gada konditors” NOLIKUMS

Latvijas Republikas konditoru sacensības

Latvijas 2014. gada konditors

Organizētāji: Pavāru klubs sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

Sacensību mērķis: Popularizēt un attīstīt konditorejas meistarību Latvijā, pieradīt savas prasmes, balstoties uz mūsdienīgu Latvijas klientu pieprasījumu un to vajadzībām.

NB! Pieteikšanās konditoru konkursam pagarināta līdz 1.augustam!

Sacensību nolikums

1. Konkursa dalībnieki

2. Pieteikuma anketa

3. Konkursa apraksts un norises kārtība

4. Konkursa fināla tehniskais nodrošinājums

5. Sacensību žūrija

6. Sacensību vērtēšanas kritēriji

7. Apbalvošana

8. Papildu uzziņas

Pielikumi

1. Konkursa dalībnieki

Par konkursa “Latvijas 2014. gada konditors” dalībnieku var kļūt jebkurš profesionāls konditors vai konditoru komanda, kas pieteikušies konkursam – līdz 2014. gada 1.augustam un iesnieguši aizpildītu pieteikuma anketu.

Konkursa dalībnieku darba apģērbs – profesionāls konditora darba tērps.

Visiem konkursa dalībniekiem jāņem līdzi sanitārā grāmatiņa.


2. Pieteikuma anketa.

2.1.Lai pieteiktos konkursam, pretendentam jāiesniedz:

a) aizpildīta pieteikuma anketa (sk. pielikumu);

b) manekena tērpa fotogrāfija un pamatojums, kāpēc tika izvēlēts konkrētais tērps.

2.2.Salasāmi un pilnīgi aizpildītā anketa un fotogrāfija ar pamatojumu izsūtāmas ne vēlāk par 2014. gada 1. augustu, adresējot pieteikumu:

«Konditoru konkursam», lv@chef.lv vai rita.stramkale@gmail.com

Komplektēto pieteikumu var arī personīgi nodot konkursa organizētājiem.

2.3. Finālistu dalības maksa konditoru sacensībās ir EUR 15,–. Dalības maksa ieskaitāma Pavāru kluba bankas kontā, pēc rēķina saņemšanas:

AS Swedbank

Konta Nr. LV43HABA0551007700946

PVN LV 40008082630

K. Valdemāra ielā 123–51, Rīga, LV-1013

3. Konkursa apraksts un norises kārtība.

3.1. Konkursa “Latvijas 2014. gada konditors tēma “Kūkas kā kleitas, kleitas kā kūkas”

3.2.Konkursā “Latvijas 2014. gada konditors” tiek gatavota kūka, kas dizainiski sasaucas ar apģērbu, kas uzvilkts manekenam . Kūkas parametri nedrīkst pārsniegt 50 cm, diametrā 40cm, 6 – 10 kg.

3.3. Konkursanti darbu gatavo neklātienē, gatavs darbs tiek izstādīts izstāžu zālē, kuram klāt novietots manekens ar izvēlēto tērpu. Darba izpildē var piedalīties viens vai vairāki konditori.

PARAUGUS KONKURSA DARBAM SKATĪT ŠEIT (spiediet uz šīs saites)

3.4.Tortes gatavošanā drīkst izmantot materiālus, kas nav pārtikas produkts, piemēram, putuplasta paliktņus, ja tas nepieciešams, kūkas dekorācijām – rotājumiem un apdares materiāliem jābūt ēdamiem. Torte jāveido tā, lai to varētu atkārtot arī no ēdamiem materiāliem – biskvīta, krēma u.c. Prezentējot darbu jāiesniedz apraksts un recepte ( latviešu un angļu valodās) par patieso kūkas sastāvu. Konkursa darbs tiks izstādīts publikas apskatei un vērtēšanai divu dienu garumā.

3.6. Konkursa laikā uz vietas no 10°° līdz 11°° tiek gatavota degustācijas torte 2 kg. Kuru organoleptiski vērtēs žūrija, degustācijas iespēja tiks piedāvāta arī skatītājiem.

Degustācijas tortes pagatavošanai uz vietas var izmantot līdzi paņemtos pusfabrikātus, sagataves ( arī biskvītus un dekorus).

3.5.Finālistiem vienādus šķīvjus degustācijas tortes pasniegšanai nodrošina konkursa organizētāji. Dalībniekiem tiks piedāvāti divu veidu baltie šķīvji:

· 28 cm diametra uzkodu šķīvji žūrijai

· 38cm x 21cm prezentācijas šķīvis

3.7. Konkursa norise

Vieta: Starptautiskajā izstāžu centrā, Ķīpsalas ielā 8–154, Rīgā.

Laiks: 2014. gada 4. septembrī.

9.00 Konkursantu reģistrācija.

9.20 Konkursanti iepazīstas ar iekārtām un darba vietām.

9.40 Konkursanti iekārto darba vietas, apģērbj manekenus.

10.00 Darbu sāk visi dalībnieki vienlaicīgi. Strādā 1 stundu.

11:00 Gatavā darba prezentācija. Dalībnieki prezentē savus darbus tādā secībā, kādā pabeidza gatavošanu.

4. Konkursa fināla tehniskais nodrošinājums

Konkursa organizētāji nodrošina konkursa dalībnieku darbu prezentācijas galdu.

Pasākuma organizētāji nodrošina katru darba vietu ar firmas Electrolux piedāvāto virtuves aprīkojumu un šādu palīginventātru:

  • darba galdu;
  • ledusskapi (no +2 līdz +4 °C);
  • gāzes plīti ar četriem sildriņķiem;
  • multifunkcionālo konvekcijas krāsni (bez režģiem un paplātēm);
  • saldētavu (vienu uz visām komandām);
  • izlietni ar aukstā un karstā ūdens padevi;
  • divām 220 V elektroinstalācijas kontaktligzdām;
  • papīra dvieļiem, vienreizējas lietošanas cimdiem, mazgāšanas līdzekļiem un atkritumu spaiņiem;
  • medicīnas pirmās nepieciešamības aptieciņu.

Konkursa laikā dalībnieki drīkst izmantot savus līdzpaņemtos nažus, 3 elektroiekārtas un sīko virtuves inventāru, kas nepieciešams konkursa darba pagatavošanai.

5. Sacensību žūrija

Astoņu finālistu atlasi veiks kompetenta Latvijā strādājošu konditoru un lietpratēju žūrija, izvērtējot anonīmus mājas darbus. Šie žūrijas pārstāvji tiks atklāti pēc finālistu paziņošanas.

Konkursa fināla žūrijā būs pieci kvalificēti ārvalstu un Latvijas žūrijas locekļi, kam ir konkursu vērtēšanas pieredze. Žūrijas komisijas lēmums būs galīgs.

6. Sacensību vērtēšanas kritēriji

Vērtēšana notiks pēc šādiem kritērijiem:

  • Kūkas noformējums,atbilstība prezentācijai: 0–20 punkti
  • Kompozicionālā krāsu un formu vienotība
  • Garša un produktu saderība: 0–60 punkti
  • Smaržas, garšas un konsistences atbilstība
  • Tehniskā meistarība un darba organizēšana: 0–20 punkti
  • Darba tehnika, darba vietas organizēšana; jaunrade un mūsdienīgums.

Viena ēdiena kompozcijas vērtējuma maksimālais punktu skaits: 100 punkti

7. Apbalvošana

Konkursa “Latvijas 2014. gada konditors”galvenā balva – EUR 500.

Visiem finālistiem tiks pasniegtas sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas.

Konkursu rezultātu apkopošana un apbalvošanas ceremonija notiks 5. septembrī plkst. 20.00 Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” (Ziemeļblāzmas iela 36, Rīga).

8. Papildu uzziņas

Par sacensībām var interesēties:

Pavāru kluba mājas lapā: www.pavaruklubs.lv

rakstot: lv@pavaruklubs.lv

vai zvanot pa tālruņiem:

29 238 453 (Svetlanai Riškovai)

29 114 947 (Maijai Kairei)

26 429 989 (Ritai Stramkalei)

29135269(Jekaterinai Dorožko)


PIELIKUMI

Pieteikuma anketa

Konkursa nolikums

 

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 26. aprīlis 22:27
Vārda dienas svin Alīna, Sandris, Rūsiņš

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb