JaunumiLatvijas 2010. gada pavārs

Izstādes Riga Food 2010 ietvaros 10. septembrī noritēja finālsacensības par goda titulu «Latvijas 2010. gada pavārs», ko Pavāru klubs rīkoja sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un kurās piedalījās septiņi pavāri, kam netrūka uzņēmības, drosmes un iespēju, lai savu meistarību rādītu ne vien plašam skatītāju lokam, bet arī starptautiskai žūrijai, un kuri bija sagatavojuši un iesnieguši pretendentu cienīgu mājas darbu (konkursam iecerēto ēdienu receptes un fotogrāfijas). Atbilstoši šim mājas darbam finālā triju stundu laikā konkursantiem bija jāpagatavo divi ēdieni (katru pa sešām porcijām) — aukstās uzkodas (izmantojot lasi, paipalu olas un fenheli) un pamatēdiens (izmantojot cūkas fileju, medu un sakņu seleriju). Katru no ēdieniem piecu tiesnešu žūrija Keneta Freizera vadībā izvērtēja pēc trim kritērijiem:

  • ēdiena noformējums (0–20 punkti),
  • garša un produktu saderība (0–60 punkti),
  • tehniskā meistarība un darba organizācija (0–20 punkti).

Kopvērtējumā goda titulu «Latvijas 2010. gada pavārs» izcīnīja restorāna «Kaļķu vārti» pavārs Viesturs Lasmanis (attēlā) Viņš uz gadu pārņēma arī mūsu ģenerālsponsora ceļojošo balvu Reatona zelta pavārnīcu. Otrajā vietā ierindojās viesnīcas «Tallink Hotel Riga» pavārs Vasilijs Strelkovs, bet trešajā — restorāna «Palete» pavārs Jevgeņijs Ponomarjovs.

Pārējie konkursanti pēc iegūtā vērtējuma būtu sarindojami šādā secībā:

  1. Ksenija Ursu (restorāns «KID*»),
  2. Jevgenijs Avdejuks (viesnīca «Gūtenbergs»),
  3. Rūdolfs Šteinbergs (kafejnīca «Ladig’s Café»),
  4. Gvido Jakobijs (kafejnīca «Coffee & Food»).

Pavāru sniegumu vērtēja: Kenets Freizers (Kenneth Fraser, Anglija), Tjerī Vesjē (Thierry Vaissière, Francija), Inga Paenurma (Inga Paenurm, Igaunija), Filipo Fančelli (Filippo Fancelli, Itālija) un Jeļena Ščerbakova (Елена Щербакова, Krievija).

• • •

KONKURSANTU GATAVOTIE ĒDIENI


Viesturs Lasmanis

restorāns «Kaļķu vārti»

Laša filejas rullīši ar gurķu salsu un fenheļa salātiem

Lēni gatavota cūkas fileja ar cūkgaļas ruleti un baraviku mērci

Vasilijs Strelkovs

viesnīca «Tallink Hotel Riga»

Lēni gatavota laša fileja
ar fenheļa un citrusaugļu salātiem, olīvu pulveri un biešu sulas piena putām

Cūkas fileja, marinēta latviešu tradicionālajā dzīvajā alū, gatavota zemā temperatūrā un pasniegta ar sakņu pētersīļu biezeni, sarkano sīpolu marmelādi un
medotu alus mērci

Jevgeņijs Ponomarjovs

restorāna «Palete»

Karsti kūpināts lasis ar grilētu fenheli un fenheļa putām

Savojas kāpostos tīta cūkas fileja ar sakņu pētersīļu biezeni

Ksenija Ursu

restorāns «KID*»

Tvaicēts lasis
ar fenheļa želeju un paipalu olu

Cūkas fileja ar sakņu pētersīļu biezeni un sinepju medusmērci

Jevgenijs Avdejuks

viesnīca «Gūtenbergs»

Viegli sālīta laša fileja ar fenheļa salātiem un timiāna mērci

Ar zilo sieru, āboliem un bekonu pildīta cūkas fileja,
pasniegta ar plūmju mērci

Rūdolfs Šteinbergs

kafejnīca «Ladig’s Café»

Dūmota laša fileja
ar fenheļu apelsīnmērci,
rudens kartupeļu salātiem un paipalu olu mundierī

Cūkas fileja medus baltvīnmērcē, pasniegta ar kāpostos tītu pētersīļu biezeni un sviestā vārītiem kartupeļiem

Gvido Jakobijs

kafejnīca «Coffee & Food»

Laša krēms ar diļļu želeju, fenheļa piparcepumiem,
paipalu olu salātiem
un foreļu ikriem

Ar dārzeņiem pildīta cūkas fileja, pasniegta ar medū glazētiem zaļajiem zirņiem,
ķiršu sīpolmarmelādi,
spinātu un kazassiera ragū
un Roberta mērci

• • •

«Latvijas 2010. gada pavārs» laureāti (no kreisās):
Jevgeņijs Ponomarjovs, Viesturs Lasmanis un Vasilijs Strelkovs.

• • •

Paldies sadarbības partnerim Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrībai BT 1, ģenerālsponsoriem SIA Electrolux Latvia Ltd., Reaton Ltd., Gemoss un Santa Maria, kā arī visiem sponsoriem un atbalstītājiem par ieguldījumu, kas palīdzēja nodrošināt konkursa veiksmīgu norisi.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 27. aprīlis 05:05
Vārda dienas svin Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb