JaunumiRudens Rīgas restorānu nedēļā no 8.-14. oktobrim
Cena: 20 EUR
Uzkoda
Meža sēņu buljons
Marinētas šitaki sēnes z/s “Trubenieki”, paipalu ola, Tommes siers “Soira”, svaigi skūtas baltās sēnes, kartupeļu klimpas, lazdu rieksti, skuju eļļa
Pamatēdiens
Glazēti liellopa vaigi
Selerijas saknes biezenis, selerijas sakne, redīsi, rudens āboli, biešu gēls, sarkanvína un ķiršu mērce
Deserts
Rudens aveņu un biešu braunijs
Biezpiena saldējums, lēni kaltēts jogurta bezē, aroniju gēls
Vairāk šeit
Cena: 15 EUR
Uzkoda
Kūpināta store ("Braslas zivju audzētava") ar marinētiem gurķiem, karamelizētiem un svilinātiem šalotes sīpoliem, sinepju sēklām, krekeriem un mārrutku mērci
Pamatēdiens
Lazanja ar aļņa gaļas ragū (no Gaujas reģiona – "Savvaļas medījumi") ar marinētām celmenēm un kūpinātā siera mērci
Deserts
Burkānu – pekanriekstu kūka ar jāņogu želeju un baltās šokolādes mērci
Vairāk šeit
Cena: 15 EUR
Uzkoda
Ķirbju un antonovkas ābolu krēmzupa ar rudens veltēm un kūpināta lauku speķa musu
Pamatēdiens
Sviestā cepta Baltijas vēdzeles fileja, pasniegta ar siltiem kartupeļu-kaperu salātiem un seleriju-baltvīna mērci
vai
Pīles fileja, pasniegta ar ”Abavas” sidrā gatavotiem āboliem, rudens sēņu gruboto un dzērveņu putām
Deserts
Latvijas rupjmaizes kārtojums ar ābolu-dzērveņu uzputeni
Cena: 20 EUR
Uzkoda
Knapas
Briežgaļas terīne ar āboliem un dārzeņu ievārījumu
Vēdzeles balotīne ar tomātu virumu un kārveli
Griķu miltu mafins ar garšaugu putām un sakņājiem
Pamatēdiens
Glazēts liellopa ribu konfits ar āboliem, sinepēm, saldo kartupeli un stobrkaula smadzeņu mērci
vai
Latvijas kvinoja ar pupiņām, kumelīšu čipsiem un sakņāju novārījuma mērci (VEG)
Deserts
Latvijas simtgades deserts ar novēlējumu
Vairāk šeit
Cena: 15 EUR
Uzkoda
Meža sēņu kapučīno – krēmzupa ar drupinātiem lazdu riekstiem un siera standziņu
Pamatēdiens
Krāsnī cepta forele ("Braslas zivju audzētava") ar ceptām gailenēm, kartupeļu klimpām un kukurūzas biezeni
Deserts
Upeņu krēms baltās šokolādes glazūrā ar jāņogu želeju un baltās šokolādes mērci
Vairāk šeit