JaunumiKonkursa ”Latvijas 2013.gada pavārzellis” rezultāti
Ar kopumā iegūtiem 484 punktiem pirmo vietu, zelta medaļu ar sertifikātu un naudas balvu 200 latu apmērā ieguva Haralds Saušs (attēlā pa vidu) no restorāna "Kaļķu vārti". Atpaliekot par 58 punktiem, otro vietu un sudraba medaļu ar sertifikātu izcīnīja Arturs Linkevičs (restorāns "Vincents", attēlā pa labi), savukārt trešajā vietā palika uzņēmuma SIA "TLG Hotel Latvija" pārstāvis Aleksejs Šutko (351 punkts, attēlā pa kreisi).
Pavāru darbu konkursa laikā pēc noteiktiem kritērijiem – ēdiena noformējums, garša un produktu saderība, tehniskā meistarība un darba organizēšana – vērtēja kvalificētu ārvalstu šefpavāru žūrija: Honorata Lyndo (Honorata Lyndo, Lietuva), Igaunijas Pavāru asociācijas prezidents Rudolfs Visnapū (Rudolf Visnapuu, Igaunija) , Zviedrijas Pavāru asociācijas loceklis Dragans Unics (Dragan Unic, Zviedrija), Jarmo Hūhtanens (Jarmo Huuhtanen, Somija), Ivans Berezuckiy (Иван Березуцкий , Krievija).
Kā atklāja žūrijas pārstāvis Dragans Unics, jaunie Latvijas pavārzeļļi ir vērā ņemami konkurenti arī starptautiskajā arēnā. Sniedzot padomu turpmākajā darbībā, D.Unics atgādina jaunajiem pavārzeļļiem neaizrauties tik daudz ar ēdiena tehnisko izpildījumu, bet gan vairāk pievērst uzmanību tieši garšu buķetei un saderībai.
"Pavāru klubs" izsaka lielu pateicību konkursa sponsoriem un atbalstītājiem, kā arī aicina jau laikus gatavoties jaunos pavārzeļļus nākamā gada sacensībām!
Relīzi sagatavoja
Biedrība "Pavāru klubs"
Līga Sudare
E-pasts: lv@chef.lv