Francijas garšas nedeļas ietvaros, kā arī par godu Rīgas un Bordo sadarbības 20 gadu jublejai, 23. novembra pievakarē Tallin Hotel restorānā “Elements” tika organizēta meistarklase, kur restorāna “Le Tupina” šefpavārs Benuā Dikoza (Benoit Ducauze, attēlā pa labi), kopā ar “Elementa” šefpavāri Svetlanu Riškovu (attēlā centrā) dalījās zināšanās un praksē par Bordo reģiona ēdieniem.
Pasākumu apmeklēja ne tikai profesionāli pavāri, šefpavāri un sadarbības partneru – Rīgas domes, “Pavāru kluba” un Francijas institūta Latvijā – pārstāvji, bet arī gurmāni un vienkārši franču virtuves interesenti. Kopā ar šefpavāru, uz meistarklasi bija ieradies arī pats restorāna “La Tupina” īpašnieks Žans Pjērs Ksiradakis (attēlā pa kreisi), kurš vienmēr ir pastāvējis uz vietējo Francijas dienvidrietumu reģiona produktu popularizēšanu savā restorānā.
Kā atzīst S.Riškova – pasākums bija tiešām jauks un izdevies, īpa?