JaunumiLatvijas 2015. gada pavārzellis – kā ēdiens mīl sāli…
Latvijas 2015. gada pavārzellis – kā ēdiens mīl sāli…
Kā jau katru gadu, dienu pirms konkursa “Latvijas gada pavārs”savus spēkus Ķīpsalas izstāžu hallē pārbauda pavārzeļļi. 3.septembrī 8 jaunie profesionāļi ķērās pie uzkodas un pamatēdiena gatavošanas, cenšoties pārspēt viens otru ēdienu orģinalitātē, garšu sadarībā, krāsu un smaržu buķetes pilnībā.
Jaunajiem profesionāļiem trīs stundu laikā bija jāpagatavo uzkoda, izmantojot Latvijas samu un diļļu sēklas, kā arī pamatēdiens no veselas pīles un kāļiem. Katram pavārzellim talkā nāca palīgs – kādas pavāru skolas audzēknis un ne vecāks par 23 gadiem – šāda prastība nolikumā tika iekļauta, lai izvairītos no situācijām, kad pavāra palīgs ir vairāk pieredzējis, nekā pats pavārzellis.
Konkursantu veikumu rūpīgi vērtēja starptautiska un prestiža žūrija piecu cilvēku sastāvā ?