Jaunumi2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets

2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets

Trīs pirmdienas kā garšīgi svētki – ar šādiem vārdiem kāds no apmeklētājiem raksturoja 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietu, kas norisnājās 13.,20. un 27. oktobrī. Šogad tajā piedalījās 27 populāru un iecienītu Rīgas un Latvijas restorānu šefpavāri, kuri gatavoja ēdienus ar “Lielvārdes” alu un medu.

Saiets notika trijās kārtās, kuras tika veidotas katram medus veidam (meža aveņu, griķu, viršu) atsevišķi. Šoreiz šefpavāru veikumu nevērtēja skarba žūrija un arī vietas netika dalītas, taču ēdienus izgaršoja pasākuma atbalstītāji, mediju pārstāvji, citi šefpavāri, kā arī "Pavāru klubs", katru nedēļu piešķirot kādam dalībniekam vērtīgu balvu.

"Pavāru klubs" medus ēdienu saietā bija pārstāvēts diezgan bagātīgi, jo te savu gatavošanas māku un mākslu rādīja septiņi kluba biedri (Havjērs Hosē Garsija, Anita Ozoliņa, Eduards Haritonovs, Aiga Zvejniece, Mareks Voiteckis, Kārlis Visockis un Valda Medne) un trīs biedrības valdes locekļi (Svetlana Riškova, Ingmārs Ladigs, Andris Rūmītis). Valdes priekšsēdētāja Svetlana (Tallink Hotel restorāns "Elements") atzīst, ka ir daudz lielāka atbildības sajūta, gatavojot ēdienu, ja zini, ka to garšos ne tikai kādi cilvēki no malas, ikdienas restorānu klienti, bet arī citi šefpavāri, kuri daudz sīkāka atpazīst visas garšu nianses un arī pamanīs, ja ēdienā jūtama haltūras piegarša.

Kopumā gan Svetlana Riškova, gan Andris Rūmītis (restorāns "Hercogs" Jelgavā) atzīst, ka šefpavāru sniegums katrā kārtā bijis tiešām augstā līmenī. Svetlana kā pozitīvās lietas uzsvēra ēdienu sezonalitāti un orģinālos pasniegšanas trauciņus, bet Andris norādīja arī uz kādu negatīvu tendenci – karstus ēdienus pasniegt atdzisušus: " Arī pats nākamgad noteikti izvēlēšos gatavto kaut ko no aukstajām uzkodām, jo, protams, bez speciāla aprīkojuma atdod 80 miniporcijas ar karstu ēdienu, ir diezgan neispējami. Daži karsties ēdieni tiešām daudz zaudēja šī iemesla dēļ."

Katrs "Pavāru kluba" 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietā pārstāvēja savu darba vietu, taču arī pati biedrība bija kā viena no saieta atbalstītājiem, katru nedēļu kādam no dalībniekiem dāvinot sertifikātu, kas ļauj gada laikā bez maksas apmeklēt vienu no "Pavāru kluba" organizētajām meistarklasēm. Pirmajā nedēļā sertifikāts tika pasniegts Artūram Guzikam ("Valtera restorāns"), otrajā nedēļā sertifikātu saņēma desertu meistare "Dace Tomsone" (restorāns "32 augusts"), bet trešās nedēļas balva ceļoja pie Kārļa Visocka ("De Commerce Gastro Pub 1871").

Jautāta, kāpēc "Pavāru klubam" bija svarīgi piedalīties šajā festivālā, Svetlana atbild ļoti lakoniski:"Medus festivāla ideja – pulcināt kopā pavārus šefpavārus – saskan ar vienu no "Pavāru kluba" pamatmērķiem, jo jebkurš pasākums, kas tiecas apvienot Latvijas garšu meistarus ir ļoti nozīmīgs!" Andris Rūmītis piebilst, ka šādi pasākumi ir arī lieliska iespēja beidzot pavāriem iziet ārā no savas darba vietas un parādīt sevi apkārtējiem, kā arī tas dod iespēju motivēt jaunos pavārus un šefpavārus."

"Pavāru klubs" izsaka pateicību Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta organizētājiem un atbalstītājiem un izsaka cerību, ka šādas pavāru dižošanās kļūs par tradīciju!

Apskati foto no "2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta" šeit.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 29. aprīlis 02:54
Vārda dienas svin Vilnis, Raimonds, Laine

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb