JaunumiAtklāta Ziemas Rīgas restorānu nedēļa

Atklāta Ziemas Rīgas restorānu nedēļa

28.novembrī, restorānā “Burkāns” Rīgas labāko restorānu šefpavāri, atklājot Ziemas Rīgas restorānu nedēļu, kas norisināsies no 2. līdz 8.decembrim, pagatavoja ēdamus adventes vainagus. Šefpavāriem sadaloties divās komandās, tika pagatavoti divi adventes gardēžu vainagi – salds un sāļš -, parādot to, kas Rīgas šefpavāriem ir īsta ziemas sezonas garša.

"Kaļķu vārtu" šefpavārs Raimonds Zommers pastāstīja, ka viņam ziemas garša saistās ar nēģiem, līņiem, kāpostiem, āboliem un visu to, ko var atrast pagrabā. Visas šīs sastāvdaļas tika pievienotas arī sāļajam adventes vainagam.

Saldā vainaga komandas pārstāvis Heinrihs Erhards pastāstīja, ka saldajā vainagā viņam ziemas garša ir “žagariņi”, rupjmaizes kārtojums, pievienojot baltās siera kūkas sūkājamās konfektes un bazilika lāstekas aromātu.

Ēdamie adventes vainagi esot kopdarbs, kurā katrs šefpavārs atnesis kaut ko raksturīgu no sava restorāna.

Nākamās nedēļas laikā norisināsies Ziemas Rīgas restorānu nedēļa, kuras laikā rīdzinieki un pilsētas viesi varēs iepazīt Rīgas restorānu ziemas piedāvājumu, smelties idejas savam Ziemassvētku galdam un izbaudīt ēdienu. Pavārmākslas meistari izmantošot gan tradicionālus Latvijas Ziemassvētku ēdienus mūsdienīgā veidolā, gan veidos pilnīgi jaunu svētku ēdienkarti.

Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes locekle Vita Jermoloviča pastāstīja, ka Rīgas restorānu nedēļa šogad ir norisinājusies katrā gadalaikā un tradīcija turpināsies arī turpmāk. Viņa piebilda, ka apmeklētāju skaits ir bijis jau teju desmit tūkstoši.

“Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova atzina, ka ar katru reizi Rīgas restorānu nedēļu apmeklē arvien vairāk cilvēku. Viņa piebilda, ka pavāriem tā ir iespēja degustēt kolēģu veikumu. Riškova pastāstīja, ka ziemā restorānu piedāvājumā populāri kļūst medījumi, sakņaugi, putraimi un dažādas Ziemassvētku garšvielas.

Ziemas Rīgas restorānu nedēļas ēdienkartes izstrādājuši Latvijas atzītākie šefpavāri, kuru vidū ir Māris Jansons, Raimonds Zommers, Ingmārs Ladigs, Heinrihs Erhards, Māris Astičs un daudzi citi. Piedāvājumā tiks iekļauti gan jau ierastie nēģi, skābēti kāposti, dažāda veida cepeši, medījumi, cepti āboli, deserti ar rudzu maizi un brūklenēm, gan arī tādi jaunumi kā līdakas burgers, pīlādžu zupa un jūras asaris.

Ziemas Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies 21 Rīgas restorāns, kas saviem apmeklētājiem piedāvās trīs ēdienu maltīti par restorānu nedēļas cenu – 10,50 latiem. Restorānu nedēļas svētku maltīti baudīt aicina “3 naži”, “3 pavāru restorāns”, “Tam labam būs augt”, “Academy”, “Aleks”, “Ambiente”, “Aqua Luna”, “Avalon”, “B-Bārs restorāns”, “Benjamiņš”, “Bibliotēka No.1 restorāns”, “Burkāns”, “Garage”, “He’s restorāns”, “Kaļķu vārti”, “Key to Riga”, “La Boheme”, “Le Dome”, “Olive Oil Trading Co”, “Ostas skati”, “Tinto” un “Valtera restorāns”.

Ziemas Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorāna.

Foto no atklāšanas iespējams apskatīt šeit.

Zane Neimane
LETA

 

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 30. aprīlis 07:20
Vārda dienas svin Lilija, Liāna

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb