JaunumiCik ilgi ledusskapī ieteicams uzglabāt produktus?

Cik ilgi ledusskapī ieteicams uzglabāt produktus?

Ir labi, ja uz iesaiņota produkta ir norādīts ieteicamais uzglabāšanas termiņš, bet ko darīt, piemēram, ar dārzeņiem, augļiem un gaļu, ko iegādājamies sveramus? Jāņem vērā, ka ļoti nozīmīgs ir arī uzglabāšanas veids, izvēloties piemērotu iepakojumu pat, ja produktus turam ledusskapī.

Svaigu gaļu ledusskapī var uzglabāt četras dienas.
Kapātā vai maltā gaļa jāizlieto 24 stundu laikā.
Gaļa pagatavotā veidā ledusskapī var stāvēt trīs līdz četras dienas. Saldētavā šādu gaļu var turēt divus līdz pat sešus mēnešus.
Labi iesaiņotas zivis ledusskapja aukstākajā plauktā var turēt 1–2 dienas.
Olas ledusskapī savu kvalitāti nezaudē četras nedēļas, bet ļoti svaigas tās ir tikai astoņas dienas pēc izdēšanas.
Sierus to oriģinālajā hermētiskajā iesaiņojumā var uzglabāt vairākas dienas. Labi iesaiņotus cietos sierus (piemēram, Parmas sieru) ledusskapī var turēt pat divas nedēļas.
Svaigus dārzeņus ieteicams uzglabāt vienu nedēļu atsevišķā ledusskapja nodalījumā.
Svaigus nomazgātus, nosusinātus un mitrā drāniņā ietītus garšaugus var likt ledusskapī vai nelielā ūdens daudzumā glāzē.
Salātus (piem., olu, tunča un/vai makaronu) var ledusskapī uzglabāt trīs līdz piecas dienas.
Gandrīz visas garšvielas jānovieto tumšā vietā.
Ķiplokus un sīpolus sausā vietā var uzglabāt vairākas nedēļas.

Saldētavā, protams, produktu uzglabāšanas termiņi visi ir mērāmi mēnešos, un, pat, ja šīs ieteiktās vadlīnijas tiek pārkāptas, produkts nav tik bīstams, cik  negaršīgs – sausāks un ar mazāk izteiktu garšu.

Lai nu kā, veselības speciālisti tomēr iesaka – ja rodas šaubas par produkta svaigumu, labāk neriskēt! (When in doubt, throw it out!)

Informācija sagatavota pēc tasty.lv un fsis.usda.gov materiāliem

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 3. maijs 13:15
Vārda dienas svin Gints, Uvis

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb