Jaunumi„Pavāru kluba” aktivitātes maijā.

„Pavāru kluba” aktivitātes maijā.

Ja maijs ir iesācies ar konkursa Bocuse d’Or Europa apmeklēšanu, tad skaidrs, ka arī pārējais mēnesis būs dinamisks, spraigs un dažādu notikumu pilns. Neskatoties uz to, ka „Pavāru kluba” valdes locekļi tuvojoties vasarai arvien vairāk tiek noslogoti ar šefpavāru tiešajiem pienākumiem, viņi tik un tā atrod laiku gan apmeklēt Plostnieku svētkus, gan izrādīt igauņu delēgācijai mūsu centrāltirgu…

7.,8.maijs: jau informējām, ka maija sākumā „Pavāru kluba” biedri desmit cilvēku sastāvā apmeklēja prestižā konkursa Bocuse d’Or Eiropas atlasi, kas norisinājās Stokholmā. Šogad mūsējie bija līdzjutēju rindās, priecājoties par igauņu izcīnītajām tiesībām startēt pasaules finālā, bet klusībā šī bija pieredzes uzkrāšana, lai nākotnē te varētu līdzi just par Latvijas pārstāvi.. Par to, ko „Pavāru klubs” pieredzēja Stokholmā, vairāk lasi te: http://www.pavaruklubs.lv/jaunumi/bocuse-d-or-eiropas-atlase

10.maijs – tikai pāris dienas pēc atgriešanās no Ziemeļu zemēm, Raimonds Zommers devās ceļā uz Latvijas-Igaunijas pierobežu, lai klātienē novērtētu „1.Starptautisko gaļas un desu festivāls”. Šajā jaunajā gaļas izstrādājumu konkursā Raimonds darbojās kā žūrijas vadītājs un nodegustētos gaļas produktus vērtēja ļoti atzinīgi.

 

17.maijs:  jau nedēļu pēc Valkas un Valgas apmeklējuma R. Zommers kopā ar saviem biedriem no „Pavāru kluba” valdes – Artūru Freibergu un Andri Rūmīti – atkal devās Ziemeļvidzemes virzienā, lai piedalītos 17. STARTAUTISKAJOS GAUJAS PLOSTNIEKU SVĒTKOS Strenčos. Te mūsu šefpavāriem bija uzticēts gatavot īpašo Plostnieku mielastu. Galdā tika celti Artūra, Andra un Raimonda sarūpēti lazdas iesma gatavots jēra gaļas kebabs ar plāni ceptu maizi, grauzdēta lauka rupjmaize ar marinētu cukini un linsēklām, kā arī medījuma gaļas zupa ar kailgraudu miežiem, kazas sieru un svaigiem garšaugiem.

19. maijs:  tepat Rīgā viesojās viens no Lietuviešu daudzsološākajiem jaunajiem šefpavāriem Deivids Praspaliauskis, kurš ne tikai gatavoja ēdienus, bet dalījās ar savu pieredzi jaunu restorānu atverot. Amerikāņu pavārs un konditors Maikls Laiskonis, kurš meistarklasi Rīgā vadīja februāra vidū, sociālajos tīklos par Deividu ir izteicies šādi: "When the Michelin Guide eventually hits the Baltics, three of the names you will most likely need to remember: Martins Sirmais, Deivydas Praspaliauskas, Martynas Praskevicius. You heard it here first." („Kad Michelin ceļvedis beidzot sasniegs Baltiju, ir trīs vārdi, ko visticamāk jums derētu paturēt prātā: Mārtiņš Sirmais, Deivids Praspaliauskis un Martins Praskevičs”). PK valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova par semināru izteicās ļoti pozitīvi: „Tā kā meistarklase tika izziņota salīdzinoši vēlu, tad apmeklētāju daudz nebija, bet no vienas puses tas arī nav slikti, jo Deivids pēc dabas nav tāds, kuram ļoti patīk lielas cilvēku masas. Viņam galvenais ir tas, ko viņš dara, nevis popularitāte, un tie, kuri apmeklēja šo tikšanos, noteikti ir ieguvēji”

22.maijs: jau dažas dienas vēlāk Svetlana atgriezās „Gemosa” virtuvē, lai kopā ar saviem kolēģiem – pavāriem no restorāna „Elements” ķertos pie „Gardēžu vakariņu” gatavošanas. Ēdienkartē bija gan kārtainā fuagrā kūka, gan kartupeļu un puravu krēmzupa ar lakšiem un zaķskābenēm, gam bišu vaskā gatavota Atlantijas ātes fileja, gan vēl dažādi neparasti gardumi. Pati Svetlana teic, ka, neskatoties uz lielo karstumu, pasākums izdevies ne tikai jauks, bet arī jautrs.

24.maijs – pietiekami izceļojies pa Vidzemes ārēm, saulainajā sestdienā Raimonds devās Kurzemes virzienā, lai vadītu kulinārijas meistarklasi Līvas ciema svētku ietvaros. Trīs stundu laikā Raimonds gatavoja trīs ēdienus – slāpeklī ceptas smiltsērkšķu putas ar ceptu reņģi, lauka rupjmaizes grauzdiņu ar marinētu cukini un linsēklām, uz aukstas virsmas cepta konfekti uz bambusa iesma. Zināms, ka darbs virtuvē pārsvarā ir komandas darbs, tāpēc „Kaļķu vārtu” šefpavāram šoreiz bija pieaicināti vietējie palīgi – Liepājas restorānu šefpavāri Renāte Petrauska (restorāns “Upe”), Rolands Lukjanovs (restorāns “Oskars”) un Edgars Pētersons (restorāns “Piano”).

27. maijs – „Viņi vienkārši piezvanīja un teica, ka grib atbraukt un paskatīties, kas mums te notiek!” – tā Svetlana Riškova paskaidroja Igaunijas Pavāru asociācijas vizīti Rīgā. Gida, pavadītāja un koordinatora lomu šoreiz uzņēmās „Pavāru kluba” valdes loceklis Andris Rūmītis, kurš sākumā aizveda igauņu kolēģus ekskursijā uz mūsu centrāltirgu. Pēcāk sekoja maltīte pa vienam ēdienam četros dažādos restorānos: „Le Dome” (šefpavārs Māris Astičs), „Elements” (šefpavāre Svetlana Riškova), „Kaļķu vārti” (šefpavārs Raimonds Zommers”, kā arī 3 pavāru restorānā „Tam labam būs augt” (šefpavārs Juris Dukaļskis).

29. maijs – pašā maija nogalē ceļu uz Ziemeļkaukāza pilsētu Ardonu uzsāks „Pavāru kluba” valdes loceklis Artūrs Freibergs un pavāra palīgs no restorāna „Kaļķu vārti”. Tālo ceļu katrs mēros ar savām gaidām, jo Haralds dodas startēt konkursā „World Skills Russia 2014”, turpretī Artūrs ir ne tikai Haralda treneris un padomdevējs gatavojoties konkursam, bet arī žūrijas loceklis. Pats konkurss norisināsies no 1. Līdz 4. jūnijam – turēsim īkšķus par mūsu pārstāvi!

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 19. maijs 01:11
Vārda dienas svin Lita, Sibilla, Teika

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb