Jaunumi”Pavāru kluba” biedru kopsapulce

”Pavāru kluba” biedru kopsapulce

Trešdienas, 15. janvāra, pievakarē viesmīlīgajās Tallink Hotel restorāna „Elements” telpās pulcējās biedrības „Pavāru klubs” valdes locekļi, esošie un potenciālie biedri, atbalstītāji un citi interesenti, lai kopīgi atskatītos uz pagājušajā gadā paveikto, dalītos nākotnes iecerēs un vienkārši parunātu par būtisko pavāru un restorānu vidē.

2013. gadā paveiktais

Sapulci svinīgi atklāja „Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova, kura ar lepnumu un gandarījumu varēja teikt, ka 2013. gadā ir izdevies padarīt vairāk, nekā pagājušā gada sapulcē tika plānots:

  • pirmkārt, biedru rindas ir papildinājuši 29 jauni dalībnieki, no kuriem četras ir juridiskas personas.
  • Otrkārt, „Pavāru klubs” ir ticis pārstāvēts kulinārijas pasākumos visā pasaulē, piemēram, ikgadējajā starptautiskajā konkursā „Baltijas zvaigzne” Pēterburgā, kulinārijas festivālā „"Chicago Gourmet” Amerikā, Francijas konkursā „Les Lauriers d’Or” un citur.
  • Šogad ir gan uzsāktas, gan turpinātas veiksmīgas sadarbības ar tādiem projektiem kā „Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta”, „Restorānu nedēļa (LIVE RIA un Rīgas Dome) un „Mūsdienu Latvijas garša” (TV3 un LIVE RIGA).
  • Aktīvākais biedru kopā darbošanās laiks, kā jau katru gadu, ir pavāru konkursu organizēšana starptautiskās izstādes „RIGA FOOD” ietvaros. Ar patiesu prieku Svetlana informēja par īpašo sasniegumu šajā jomā – pašu organizētu konditoru konkursu.
  • Ne mazāk nozīmīga, prtams, ir arī iekšējo biedrības lietu sakārtošana – pagajušajā gadā „Pavāru kluba” mājas lapa ir piedzīvojusi pozitīvas izmaiņas, par ko sīkāk pastāstīja valdes loceklis Raimonds Zommers, kā arī sapulces laikā tika prezentēts vēl viens svaigs jaunums – biedru kartes, kas tās īpašniekiem noderēs ne tikai iegādājoties profesionālo pavāru aprīkojumu, bet arī atpūšoties. Par to sīkāk klātesošos informēja valdes loceklis Andris Rūmītis.
  • Un tas vēl nav viss – sarakstu papildina Latvijas kulinārā tēla pilveidošana, izglītības jautājumu risināšana, semināru organizēšana, recepšu izstrāde un vēl daudz kas cits… 
2014. gadā plānotais

Saprotams, ka pēc tik veiksmīgi aizvadīta gada, nākamais gads nedrīkst atpalikt – ir jāturpina iesāktās tradīcijas un projekti, kā arī jauzsāk jauni, lai pārstāvētu Latviju starptautiskā arēnā, lai popularizētu kulinārijas kultūru, rūpētos par izglītību šajā jomā un veidotu biedrības tēlu. Konkrēti pasākumi, lai minētos punktus izpildītu, sāksies jau februārī ar ASV kulinārijas guru Maikla Laiskoņa meistarklasi, kas tiks organizēta sadarbībā ar ASV vēstniecību.

Liels pasākums plānots arī maijā sadarbībā ar Rīgas Domi: pasaules gastranomijas pilsētu apvienības „Delice” dalībnieku sapulces organizēšana.

Viena no prioritātēm, kas šogad izvirzīta – profesionālās izglītības attīstība; lai to attīstītu „Pavāru klubs” plāno piedalīšanos pavāru skolu eksāmenu žurijās un izglītības padomē. Minētie pasākumi ir tikai neliela daļa no visa, ko šogad plānots paveikt, bet nevajag steigties priekšā notikumiem – mājas lapa chef.lv arī turpmāk informēs par visu aktuālo biedrībā un gardēžu pasaulē!

Valdes pārvēlēšana

Jauns gads nāk ar jaunām izmaiņām – personīgu iemeslu dēļ, divi dalībnieki šogad ir izlēmuši atstāt kluba valdi, tāpēc bija nepieciešams izraudzīties vietā jaunus. Viss notika kā jau kārtīgās vēlēšanās pienākās – kandidāti gan paši pieteicās, gan piedalījās citu izvirzīti. Neiztika arī bez priekšvēlēšanu solījumiem un aģitācijas, taču balsošana noritēja godīgi un bez „oligarhu” ietekmes. Uz divām vietām biedrības valdē kopā pieteicās četri kandidāti:

  • Juris Dukaļskis, šefpavārs no 3 pavāru restorāna "Tam labam būs augt", kurš sevi raksturoja kā jauno šefpavāru paaudzi, kurš ļoti daudz ir mācījies no saviem skolotājiem, piemēram Raimonda Zommera, un nu jūtas gatavs dalīties ar savām prasmēm, zināšanām un darbu.
  • Ingmārs Ladigs, restorāna „Ostas skati” šefpavārs, par biedrību „Pavāru klubs” runāja kā par pavāru mājām – vietu, kur konsultēties par ēdienu gatavošanu, gūt jaunas zināšanas un atbalstu.
  • Maija Kaire, „Kūkotavas” ražošanas nodaļas vadītāja, vēlēšanām tika izvirzīta no valdes puses kā konditorejas interešu pārstāve, jo, kā atzina pati Maija: „Pavāriem ar konditorem ir jāstrādā roku rokā!”
  • Havjers Garsija, restorāna "Mohne Negro" šefpavārs, atzina, ka viņam labāk patīk „spēlēt aizmugurē”, patīk palīdzēt, kad „Pavāru klubam” tas ir nepieciešams, bet valdes locekļa vieta viņu nevilina, tāpēc viņš vaļsirdīgi ieteica balsot par savu konkurentu Ingmāru Ladigu.

Lai viss būtu godīgi, vēlēšanās piedalīties drīkstēja tikai kluba biedri, katrs ievelkot plusiņus diviem no četriem kandidātiem. Un tā, sanākušie 23 „Pavāru kluba” biedri lēma, ka turpmāk savas biedrības valdē vēlas redzēt Maiju Kairi un Ingmāru Ladigu.

„Pavāru klubs” saka lielu paldies arī diviem pārējiem kandidātiem, kā arī līdzšinējiem valdes locekļiem Inesei Vicupai un Mārim Astičam!

Konkurss „Aklā degustācija”

Lai piemestu kādu odziņu it kā tik oficiālajai sanāksmei, klātesošajiem tika dota iespēja izmēģināt sava deguna spējas konkursā „Aklā degustācija”, kur vajadzēja saostīt garšvielu nosaukumus. Lai gan drosminieki izrādījās tikai divi, Aigars un Andrejs, konkursa vadītaji – valdes loceklis Artūrs Freibergs un biedrības administratore Rita Stramkale – konkursu padarīja gana aizraujošu. Sacensību gaitā vajadzēja atpazīt tādas garšvielas kā kumins, kadiķoga, karijs u.c. Abi konkursanti izrādījās vienlīdz spēcīgi, pat pēc papildkārtas sarīkošanas, gala rezultātā tik un tā uzvarēja draudzība!

***

Kā pirmais biedrības statūtos ir minēts mērķis apvienot pavārus, kulinārijas lietpratējus un cienītājus. Šī gada kopsapulce apliecināja, ka „Pavāru klubs” to tiešām arī dara – sapulces apmeklētāju daudzums, būtiskais dalībnieku skaita pieaugums, pozitīvā kopā būšanas atmosfēra un paveiktie darbi tam ir vislabākais pierādījums!

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 3. maijs 18:27
Vārda dienas svin Gints, Uvis

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb