JaunumiSeminārs ar šefpavāru Deividu Praspaliausku 19.maijā
Sadarbībā ar "Pavāru klubu", 19. maijā Gemosa mācību virtuvē visi interesenti tiek aicināti uz lietuviešu šefpavāra Deivida Praspaliauska vadīto semināru, kas gan vairāk paredzēta kā pieredzes apmaiņas tikšanās, lai ļautu izprast kopīgo un atšķirīgo latviešu un lietuviešu mūsdienu virtuvēs.
Kad: 19.05.2014., plkst.12:00
Kur: “Gemosa” mācību virtuvē
Cena: 20.00 Eur “Pavāru kluba” biedriem; 25.00 Eur visiem citiem interesentiem
Priekšapmaksa veicama ar pārskaitījumu līdz 17.05.
Lai pieteiktos semināram: sūti savu vārdu, uzvārdu, telefona numuru, e-pasta adresi, darba vietu un personas kodu uz e-pasta adresi: lv@chef.lv ar norādi “Deivida Praspaliauska semināram”; tel.: 28382637 (Raimonds Zommers)
Par šefpavāru
Jaunais šefpavārs Deivids ir pēc dabas kautrīgs, viņam nepatīk lielīties ar saviem panākumiem, un labprātāk viņš sevi raksturo kā „jebkuru cilvēku, kurš ēd, lai dzīvotu un dzīvo, lai ēstu”. Sevi viņš dēvē par vieglprātīgu, taču fakts, ka Deivids jau ir paspējis atvērt savu bistro, tomēr liecina par pretējo. Ēstuvi „Pirmas Dublis” („Pirmais Dublis”) Deivids raksturo kā savu personīgo atspulgu – te viņš esot ielicis visu, ko uzskata par pašu nepieciešamāko, svarīgāko un interesantāko. „Man patīk visas četras gada laika sezonas, tāpēc arī tas ietekmē vidi manā ēstuvē. Man patīk uguns, tāpēc arī to reizēm var atrast mūsu restorānā. Man patīk plašums, tāpēc arī „Pirmajā Dublī” tam ir liela nozīme. Šī vieta ir kā manas mājas, kur es ielūdzu kolēģus un draugus.
Es nebaidos atzīt, ja gadās kas negatīvs un arī kritiku uztveru ļoti veselīgi. Šajā restorānā es esmu ielicis visu savu sirdi, lai parādītu, ka ne atrašanās vieta, ne interjers vai telpu plašums ir noteicošie iemesli, lai izvēlētos, kuru ēstuvi apmeklēt. Pati svarīgākā lieta, kam mēs izrādām vislielāko respektu – tas ir ēdiens. Es negatavošu kāda konkrēta stila vai reģiona virtuvi, es vienkārši plūstu ar straumi. Es vienmēr meklēju mazāk zināmas vietas, kur iespējsms atrast augstākās kvalitātes produktus. Es neizmantoju dažādās mūsdienu sadzīves tehnikas, es bieži pievēršus tādu lietu darīšanai, ko citi nekad nedarītu, jo ir tehnoloģijas, kas to izdara viņa vietā. ..”
Vairāk iepazīt šefpavāru Deividu varēsiet meistarklasē!