JaunumiSeminārs ar Serdžo Mauri 5.aprīlī
Sadarbībā ar "Pavāru klubu" 5. aprīlī Gemosa mācību virtuvē visi interesenti tiek aicināti uz Itālijas Komo reģiona šefpavāra un someljē vadīto semināru, kurā tiks ne tikai praktiski gatavoti vairāki ēdieni, apvienojot Latvijas un Komo reģiona vietējos produktus, bet arī tiks sniegts teorētisks ieskats vairākos jautājumos, kas saistīti ar restorānu biznesu, klientu vēlmēm un izejvielu kvalitāti.
Kad: 05.04.2014., plkst.12:00
Kur: “Gemosa” mācību virtuvē
Cena: 20.00 Eur “Pavāru kluba” biedriem; 25.00 Eur visiem citiem interesentiem
Priekšapmaksa veicama ar pārskaitījumu līdz 03.04.
Lai pieteiktos semināram: sūti savu vārdu, uzvārdu, telefona numuru, e-pasta adresi, darba vietu un personas kodu uz e-pasta adresi: lv@chef.lv ar norādi “Serdžo Mauri semināram”; tel.: 28382637 (Raimonds Zommers)
Semināra tēmas:
- Latvijas un Komo reģiona produktu kombinēšanas iespējas
- Restorānu biznesa ekonomiskā puse
- Restorānu klasisko ēdienu un alternatīvu variantu iespējas, “zvaigžņoto” restorānu piemēri
- Pirmreizējo izejvielu kvalitāte
- Tendence izvēlēties mazos pārtikas ražošanas uzņēmumus
- Seno ēdienu atgriešanās mūsdienās (receptes)
Semināra laikā tiks gatavoti šādi ēdieni:
· Rostišada brianzoliešu gaumē
· Drumstalu torte
· Pildīta vistas fileja ar kakla karbonādi brianzoliešu gaumē pasniegta ar kartupeļu sacepumu
Jau no 2000. ada S.Mauri ir konkursa Gada Pavārs (kas norisinās Ristorexpo- Erba, Komo) žūrijas loceklis un piecus gadus (2005. – 2010.g.) ir bijis arī Itālijas Taittindžera prēmijas konkursa komisijas loceklis.
Kā docents izglītības iestadēs Serdžo strādā no 2010. gada; 2013./2014. macību gadu viņš pavada virtuves laboratorijā Komo Profesionālās izglītības centrā un vēl kādā citā skolā (Il-Presa di Carate Brianza), paralēli tam arī aktīvi piedaloties sanāksmēs un apaļo galdu apspriedēs par tēmām, kas skar Komo reģionu.