JaunumiSerdžo Mauri gatavotās receptes

Serdžo Mauri gatavotās receptes

La pasta alla matriciana (6 personām)

0,5 kg pastas* (maccheroni vai rigatoni)
300 g sīpolu
300 g pančetta
125ml baltvīna,
200 g mizotu tomātu
2 ķiploku daiviņas;
20 bazilika lapiņas;
80 g smalki sarīvēts Parmezāna siera vai arī Pecorino siers (aitas piena siers)
70-80 g olīveļļa Extra Virgin;
nedaudz kaltēta un saberzta sarkanā pipara (ko beigās uzkaisa uz gatavās pastas)

Eļļā nedaudz apcep sagrieztus sīpolus un saspiestus ķiplokus (lai tik nepaliek brūni), pievieno pančettu (kas pirms tam ir apcepta un liekie tauki nolieti nost). Tad visu saliek kopā ar uzsildītiem tomātiem, un vāra. Ja ir pārāk skābi tomāti, var pievienot cukuru. Uzvāra pastu un to apvieno ar mērci un pievieno sieru un eļļu, lai nesalīp pasta. Tikai pašās beigās pieliek klāt baziliku.

* Uz 100 g pastas vai rīsu vajag 1l ūdens!

Risotto (6 personām)

0,5 kg rīsu (šķirne CARNAROLI),
100 g sviests
2-3 ēd. kar. olīveļļas Extra Virgin
60-70 g sagriezta sīpola
300 g svaigas (vai saldētas) meža sēnes
100 g smalki sarīvēts parmezāna siers
1,5 l veģetārais buljons

Viegli apcep sīpolus olīveļļā, (lai nepaliek brūni). Apcepšanai pievieno arī rīsus un cep līdz brīdim, kad tie paliek ļoti karsti. Rīsiem pievieno vīnu un silda līdz tas izgaro, tad maisot pakāpeniski pievieno buljonu. Pievieno iepriekš apceptas sēnes, vāra 20 minūtes, līdz rīsi gandrīz sausi. Kad rīsi uzvārijušies, ņem nost no uguns, pievieno sviestu un parmezāna sieru un maisa, līdz tie izkūst.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 5. maijs 12:15
Vārda dienas svin Ģirts, Ģederts

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb