JaunumiSerdžo Mauri ienes Rīgā garšas no Komo reģiona

Serdžo Mauri ienes Rīgā garšas no Komo reģiona

Aprīļa sākumā Itālijas reģiona Komo tradicionālo garšu Latvijā ienesīs šefpavārs un someljē Serdžo Mauri, kurš 4.aprīli gatavos īpašas vakariņas restorānā „Kaļķu vārti”, turpretī 5.aprīlī par savas nacionālās virtuves noslēpumiem vadīs semināru, ko būs iespējams apmeklēt visiem interesentiem.

S.Mauri viesošanās Rīgā ir saistīta ar Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma (RTRIT) un Komo provinces Profesionālās izglītības centra (Centro di Formazione professionale di Como) pāris gadus atpakaļ uzsākto sadarbību. Pavaruklubs.lv jau informēja, ka februārī uz Komo pilsētu devās delegācija no RTRIT un parstāvis no "Pavāru kluba" -Raimonds Zommers, "Kaļķu vārtu" šefpavārs: toreizējā vizīte bija sagatavošanās tieši S.Mauri un Komo skolas praktikantu uzņemšanai Rīgā. Itāļu topošie kulinārijas profesionāļi Latvijā uzturēsies vairākas nedēļas, praktizējoties pavārmākslā vairākos Latvijas restorānos.
 
Informācija par Serdžo Mauri gatavotajām vakariņām

Kad: 4.04.2014., plkst. 18:30

Kur: restorānā "Kaļķu vārti"

Cena: 40.00 Eur

Tālrunis rezervācijām
: 67224576 ("Kaļķu vārtu" administrācija)

Vakariņu ēdienkarte:

MENU’ DELICATEZZE LARIANE

Brezaola ar svaigu fjorone sieru un sīksīpoliem /Bresaola con fiorone fresco e cipollina/
 
Ezera zivju pastēte uz plāna maizes tosta /Patè di lago su cialda di pane tostato/
 
Saldi kūpināta forele ar mārrutku krēmu /Trota al fumo dolce con crema al rafano/
 
Misoltīno un polentas šķēle /Missoltino e crostone di polenta/
 
Maigi marinēta sīga /Lavarello in carpione delicato/
 
Rīsi un asara fileja salvijas aromātā /Riso e filetti di pesce persico dorato al profumo di salvia/
 
Stores eskalops sarkanvīna novārījumā ar jaunajiem dārzeņiem /Scaloppa di storione in riduzione di vino rosso e piccole verdure/
 
Mīkstā polenta ar Taledžo sieru /Polenta morbida al taleggio/
 
Riekstu torte ar riekstu mērci /Torta di noci e salsa al nocino/
 
Mjaša ar vaniļas mērci /Miascia con salsa alla vaniglia/
 
Tiramisu /Tiramisù/

 
Informācija par Serdžo Mauri vadīto semināru

Kad: 05.04.2014., plkst.12:00

Kur: “Gemosa” mācību virtuvē

Cena:  20.00 Eur  “Pavāru kluba” biedriem; 25.00 Eur visiem citiem interesentiem
Priekšapmaksa veicama ar pārskaitījumu līdz 03.04.
Lai pieteiktos semināram: sūti savu vārdu, uzvārdu, telefona numuru, e-pasta adresi, darba vietu un personas kodu uz e-pasta adresi: lv@chef.lv ar norādi “Serdžo Mauri semināram”
 
Informācija par Serdžo Mauri

Serdžo Mauri gastronomijas jomā darbojas vai vairāk nekā 40 gadus, šajā laikā aktīvi iesaistoties ne tikai ēdiena gatavošanas procesā, bet arī itāliešu virtuves popularizēšanā un jauno pavāru izglītošanā. Viņš ir cieši saistīts ar tradicionālo virtuvi, vietējo produktu izzināšanu, lietošanu un popularizēšanu. Tāpat arī šefpavārs ir praktizējies gan divu, gan trīs Michelin zvaigžņu restorānos, kā arī pats nopelnījis vienu Michelin zvaigzni, ko sagalabājis 6 gadus.

Jau no 2000. ada S.Mauri ir konkursa Gada Pavārs (kas norisinās Ristorexpo- Erba, Komo) žūrijas loceklis un piecus gadus (2005. – 2010.g.) ir bijis arī Itālijas Taittindžera prēmijas konkursa komisijas loceklis.

Kā docents izglītības iestadēs Serdžo strādā no 2010. gada; 2013./2014. macību gadu viņš pavada virtuves laboratorijā Komo Profesionālās izglītības centrā un vēl kādā citā skolā (Il-Presa di Carate Brianza), paralēli tam arī aktīvi piedaloties sanāksmēs un apaļo galdu apspriedēs par tēmām, kas skar Komo reģionu.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 5. maijs 15:47
Vārda dienas svin Ģirts, Ģederts

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb