JaunumiZināmi konkursu Latvijas 2012. gada pavārs un Latvijas pavārzellis 2012 uzvarētāji

Zināmi konkursu Latvijas 2012. gada pavārs un Latvijas pavārzellis 2012  uzvarētāji

 Izstādes Riga Food 2012 ietvaros 7. septembrī noritēja finālsacensības par goda titulu «Latvijas 2012. gada pavārs», ko Pavāru klubs rīkoja sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un kurās piedalījās astoņi pavāri, kam netrūka uzņēmības, drosmes un iespēju, lai savu meistarību rādītu ne vien plašam skatītāju lokam, bet arī starptautiskai žūrijai, un kuri bija sagatavojuši un iesnieguši pretendentu cienīgu mājas darbu (konkursam iecerēto ēdienu receptes un fotogrāfijas). Atbilstoši šim mājas darbam finālā četru stundu laikā konkursantiem bija jāpagatavo trīsi ēdieni (katru pa sešām porcijām) — aukstās uzkodas (izmantojot buti un ziedkāpostus), pamatēdiens (izmantojot jēra kāju ar kaulu un zaļajām lēcām) un deserts ( izmantojot ķirbi, biezpienu un iesalu). Katru no ēdieniem piecu tiesnešu žūrija Jarmo Hūhtanena vadībā izvērtēja pēc trim kritērijiem:

  • ēdiena noformējums (0–20 punkti),

  • garša un produktu saderība (0–60 punkti),

  • tehniskā meistarība un darba organizācija (0–20 punkti).

Kopvērtējumā goda titulu «Latvijas 2012. gada pavārs» izcīnīja viesnīcas Tallink Hotel Riga restorāna «Elements » pavārs Kārlis Visockis .Viņš uz gadu pārņēma arī mūsu ģenerālsponsora ceļojošo balvu Reatona zelta pavārnīcu. Otrajā vietā ierindojās restorāna « Kaļķu vārti» pavārs Juris Dukaļskis, bet trešajā — restorāna « Kaļķu vārti» pavārs Viesturs Lasmanis.

Latvijas 2012. gada pavāra titula ieguvējs

Kārlis Visockis, Tallink Hotel Riga restorāns «Elements »

Pārējie konkursanti pēc iegūtā vērtējuma būtu sarindojami šādā secībā:

  • Aivars Drozds (restorāns «Bibliotēka N 1»);

  • Jevgenijs Ponomarjovs (restorāns «Gastronome»);

  • Kristaps Sīlis (restorāns «Steiku Haoss») un Valda Medne («Europa Royal Hotel Riga», restorāns «Benjamiņš»);

  • Rūdolfs Šteinbergs (kafejnīca «Ladig’s Café»).

    Pavāru sniegumu vērtēja:  Aldona Gečienė (Aldona Gečienė, Lietuva), Rudolf Visnapuu (Rudolf Visnapuu, Igaunija),Jari Kārlsons (Jari Karlsson, Zviedrija), Jarmo Hūhtanens (Jarmo Huuhtanen, Somija), Aleksandrs Denisovs (Александр Денисов, Krievija).

• • •

    Pirmajā  izstādes Riga Food 2012 dienā Pavāru kluba sacensību arēnā notika drosmīgāko un uzņēmīgāko jauno vai topošo pavāru finālsacensības par goda titula Latvijas pavārzellis 2012 izcīņu. Konkursantiem bija noteikts vecuma ierobežojums — tas nedrīkstēja pārsniegt 23 gadu robežu.

    Katram sacensību dalībniekam bija jāgatavo divi ēdieni (pa čētrām porcijām no katra) — uzkoda (kā pamatsastāvdaļas izmantojot Baltijas buti, ziedkāpostus un puravus) un pamatēdiens no jēra kājas (izmantojot arī kartupeļus un piparmētru).

    Goda titulu Latvijas pavārzellis 2012 un zelta medaļu izcīnīja Aigars Sīlis no restorāna «Kaļķu vārti»,  ar trīs gadu pieredzi. Viņš saņēma arī Pavāru kluba sarūpēto prēmiju LVL 200 apmērā. Otrajā vietā ierindojās Arturs Linkevičs no viesnīcas «Garden Palace» (viņa līdzšinējais stāžs pavāru amatā bija trīs gadi). Trešo vietu žūrija piešķīra Edgaram Kozlovskim  no viesnīcas «Hanza Hotel». Viņš par pavāru strādā tikai 6 mēnešus.

Latvijas pavārzeļļa 2012 titula ieguvējs

Aigars Sīlis, restorāns «Kaļķu vārti»

Pārējie konkursanti pēc iegūtā vērtējuma būtu sarindojami šādā secībā:

  • Tatjana Sergejeva (restorāns «Steiku Haoss»);

  • Dmitrijs Gruzdevs (Profesionālā vidusskola «Riman»);

  • Aleksandrs Ruščaks (resorāns "Barbecoa");

  • Juris Latišenoks  (restorāns "Ribs&Rock»).

     Paldies sadarbības partnerim Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrībai BT 1, ģenerālsponsoriem SIA Electrolux Latvia Ltd., Reaton Ltd.,sponsoriem  Dan Sukker, Augļu serviss, Liviko, Farm Frities, Kiilto Clean, Tallink Hotel Riga, kā arī atbalstītājiem par ieguldījumu, kas palīdzēja nodrošināt konkursa veiksmīgu norisi.

 

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 4. maijs 23:33
Vārda dienas svin Vizbulīte, Viola, Vijolīte

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb