JaunumiSTARPTAUTISKĀS ŠEFPAVĀRU DIENAS PROGRAMMA

STARPTAUTISKĀS ŠEFPAVĀRU DIENAS PROGRAMMA

20. oktobris jau tradicionāli kļuvis par īpašu dienu visas pasaules šefpavāriem un, kā jau profesionāļi, kas pieraduši gādāt par citu labsajūtu, arī savā svinību dienā pavāri rūpējas par kādas labas prakses aktualizēšanu.  Šogad pavāru asociāciju uzmanības centrā ir tēma "Veselīgi bērni – veselīga nākotne".
Pateicoties Šefpavāru apvienību pasaules asociācijai (WACS – The World Association of Chefs’ Societies), sadarbības partnerim “Nestlé Professional” un biedrībai "Pasaules šefpavāri bez robežām" (Chefs Without Borders), ir izstrādāta kampaņa, kas popularizē veselīgas un viegli pagatavojamas maltītes, tādējādi motivējot bērnus, pusaudžus un jauniešus arī ikdienā sekot līdzi veselīga uztura praksei.
Arī biedrība "Pavāru klubs" ir sagatavojusi īpašu programmu ne tikai Rīgā, bet arī Jelgavā, lai mudinātu bērnus un viņu vecākus ne tikai aizdomāties par veselīga dzīvesveida nozīmi, bet arī spert pirmos soļus tā virzienā. Pasākumus aicināti apmeklēt arī skolotāji, žurnālisti, blogeri un citi pilnvērtīga dzīvesveida popularizētāji!
20. oktobrī no plkst.13:00 līdz 15:00 Restorānu servisa skolā konditori Jānis un Maija Kairi, kā arī skolas īpašnieks – šefpavārs Māris Astičs rādīs, stāstīs un gatavos veselībai nekaitīgus gardumus kopā ar Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas audzēkņiem. Šī pasākuma mērķis būs bērniem parādīt, cik interesanta un aizraujoša ir ēdiena gatavošana, un cik garšīga patiesībā var būt arī veselīga maltīte. Vēl jo vairāk – paralēli praktiskajām iemaņām, klātesošajiem tiks sniegta informācija par augstvērtīgu produktu izvēles iespējām Latvijā, piedāvājot alternatīvu neveslīgajiem, bet tik ļoti iemīļotajiem našķiem.
Taču tas vēl nav viss! 29. oktobrī Jelgavas pilsētas domes telpās novada skolotājiem un citiem interesentiem būs iespēja noklausīties jaunā un talantīgā pavāra Haralda Sauša lekciju par veselīgu uzturu, sezonālajiem produktiem un bērnu sagatavošanu pilnvērtīgam dzīvesveidam. Lai arī Haraldam ir tikai nedaudz pāri 20 gadiem, viņš sevi ir paspējis pierādīt gan vietēja mēroga (1. vieta konkursā "Latvijas 2013.gada pavārzellis"),  gan arī starptautiskos konkursos (1.vieta konkursā „World Skills Russia 2014”, ekselences medaļa konkursā "WorldSkills 2015" Brazīlijā u.c.), tāpēc viņa padomos būs vērtīgi ieklausīties ikvienam.
"Pavāru kluba" valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova ir ļoti gandarīta par šī pasākuma ideju un plānotajiem pasākumiem: "Domāt par mūsu bērnu nākotni ir ļoti cēls mērķis, man ir tiešām prieks, ka varam būt daļa no šīs iniciatīvas. Man pašai ir bērni pamatskolas vecumā, tāpēc es zinu, cik būtiski ir jau no bērnības pieradināt viņus pie veselīga uztura, jo vēlāk mainīt paradumus būs daudz grūtāk. Es ļoti ceru, ka mūsu plānotie pasākumi izdosies tā, lai bērniem ir interesanti, bet pieaugušie lai aizdomājas par reālām lietām, ko viņi sava bērna ēdienkartē varētu mainīt uz veselīgo pusi!"
Tāpat arī S. Riškova izteica lielu pateicību visiem, kuri izrādījuši iniciatīvu šo pasākumu organizēšanā, bet jo īpaši uzsvēra pasākuma atbalstītāju nozīmi: "Prieks, ka mums apkārt ir tik daudz labu uzņēmumu, kuri domā par ilgtspējīgu attīstību! Izsakām visdziļāko pateicību Nestlé Baltics Pārstāvniecībai Latvijā, Reaton, Gemoss, Rīgas Piensaimniekam, Nature Gift, LENNEWARD rabbitry, SIA Fruit Serviss, Live Riga un Jelgavas domei!"
Relīzi sagatavoja Līga Sudare
Biedrība "Pavāru klubs"

 

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 25. novembris 07:42
Vārda dienas svin Katrīna, Kate, Kadrija, Trīne, Katrīne

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb