JaunumiTuram īkšķus par Latvijas pārstāvi Ziemeļeiropas jauno pavāru konkursā!

Turam īkšķus par Latvijas pārstāvi Ziemeļeiropas jauno pavāru konkursā!

Pirmdien, 1.jūnijā, šefpavāre un biedrības "Pavāru klubs" valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova kopā ar savu kolēģi restorānā "Elements" – pavāru Alekseju Šutko dodas ceļā uz Dānijas pilsētu Olborgu, kur no 3. līdz 6. jūnijam norisināsies Ziemeļvalstu gastronomijas kongress "Gastronomisk Topmøde 2015" un vairāki pavāru meistarības konkursi. Viens no tiem – konkursa "Hans Bueschkens, Global Young Chef" Ziemeļvalstu pusfināls – būs pārbaudījums arī Aleksejam Šutko, kamēr Svetlana, kā jau ierasts, būs starptautiskās žūrijas godā.

Jauno pavāru konkursa pusfinālā 5.jūnijā A. Šutko būs jāsacenšas ar Anglijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas un Islandes pārstāvjiem. Kā atzīst S. Riškova, Ziemeļvalstu reģiona pavāri šobrīd tiek atzīti par visspēcīgākajiem pasaulē, tāpēc konkurence Aleksejam būs tiešām sīva un prasīs ļoti daudz talanta, zināšanu, pieredzes, koncentrēšanās un, protams, veiksmes, lai sevi godam parādītu: "Tāpat kā es veicu savus žūrijas pienākumus pēc tīrākās sirdsapziņas, tā arī esmu pārliecināta, ka Aleksejs konkursā parādīs labāko, ko spēj. Nekādas prognozes par abalvojumu iegūšanu nevēlos paust, jo mēs no brauciena sagaidām ne tikai panākumus, bet arī vērtīgus kontaktus un pieredzi, kas dos Latvijai jaunu iedvesmu attīstībā!"

Šefpavāru Apvienību Pasaules Asociācijas (WACS -The World Association of Chef’s Societies) atbalstītais un bijušā WACS prezidenta (laikā no 1980. līdz 1988.gadam) Hansa J. Buškensa (Hans J. Bueschkens) vārdā nosauktais jauno pavāru konkurss Olborgā noteiks finālistus 2016.gadā plānotajam finālam Atēnās, kurā piedalīsies 7 pasaules reģionu (Āzijas; Klusā Okeāna salu; Āfrikas-Tuvo Austrumu; Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas; Ziemeļeiropas, Dienvideiropas; Centrālreiopas) laureāti.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem ir jābūt dzimušam pēc 1991.gada 1.janvāra un pusfinālā 3 stundu laikā jāpagatavo 3 ēdienu maltīte 4 personām. Latvijas pārstāvis Aleksejs Šutko konkursā prezentēs laša filejas uzkodu ar jūras ķemmīšu tartaru, teļgaļas pamatēdienu ar selerijas saknes biezeni un šokolādes desertu ar tējas krēmu un kanēļa zefīru.

Vēlam veiksmi un panākumus Aleksejam Dānijā!
 
Informāciju sagatavoja
Līga Sudare,
"Pavāru klubs"

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 25. novembris 07:52
Vārda dienas svin Katrīna, Kate, Kadrija, Trīne, Katrīne

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb