JaunumiTuram īkšķus par mūsējiem „Baltijas kulinārijas zvaigznē”
"Baltijas kulinārijas zvaigzne" ir konkurss, kas katru gadu norisinās gastronomijas izstādes „ExpoHoReCa” ietvaros. Konkursā piedalās komandas no Baltijas valstīm, Krievijas un citām Austrumu bloka valstīm. Katras komandas sastāvā jābūt 5 dalībniekiem – 3 konkursantiem, vienam žūrijas pārstāvim un vienam menedžerim. "Pavāru kluba" komanda ir nokomplektēta diezgan pārliecinoši:
Konkursanti –
Kristīne Strode ("Latvijas gada pavārs 2014")
Māris Astičs ("Le Dome" šefpavārs, "Restorānu Servisa skolas" īpašnieks)
Dinārs Zvidriņš (sudraba medaļas ieguvējs pamatēdienu disciplīnā pagājušā gada "Baltijas kulinārijas zvaigznē")
Žūrija – Svetlana Riškova ("Pavāru kluba" valdes priekšsēdētāja, starptautiskā WACS žūrijas sertifikāta īpašniece)
Komandas menedžeris – Juris Dukaļskis ("Pavāru kluba" valdes loceklis, šefpavārs "3 Pavāru Restorānā"
Taču latviešu Sanktpēterburgā būs vēl vairāk, jo komandu pavada arī atbalstoši līdzjutēji – Ints Jaansalu, Kārlis Visockis, Arturs Freibergs un Haralds Sauss, kuri, protams, kā jau pavāri, būs kaujas gatavībā palīdzēt, kur vien nepieciešams.
Viens no komandas uzdevumiem ir vadīt sviestmaižu meistarklasi. Kā komentēja Svetlana Riškova, mūsu komanda šajā uzdevumā centīsies izcelt īpašās Latvijas garšas, piemēram, pumpermiķeli, biešu maizi un Rīgas melno balzamu – zemāk iespējams iepazīties ar pilnu sviestmaižu ēdienkarti!
~~~
Pumpermiķeļa sviestmaizes ar tītara krūtiņu, ābolu biezeni,
sinepju svaigsiera krēmu un pētersīļu-auzu pārslu čipsi
~~~