JaunumiPavāru profesionālā ētika
Profesionālā ētika var tikt definēta kā likumi un standarti, kas reglamentē vadlīnijas vienas profesijas pārstāvju starpā un morālās profesionālās jomas izvēles, ko izdara indivīds attiecībā pret apkārtējiem cilvēkiem un vidi. Savā darbā profesionāls pavārs katru dienu nonāk situācijās, kurās ir jāpārdomā sava rīcība un jāpieņem uz ētikas principiem balstīti lēmumi kā:
- samazināt ēdienu un materiālu nevajadzīgu izniekošanu
- respektēt visas dzīvās radības;
- iegādāties vietējās izcelsmes un sezonālos produktus;
- gatavot garšīgu un uzturvērtībām bagātu maltīti ikvienam cilvēkam;
- izvēlēties un izmantot videi draudzīgus tīrīšanas līdzekļus;
- nodot materiālus otrreizējai pārstrādei.
Pat šajā ļoti digitalizētajā laikmetā, pāvāra profesija var būt ļoti radoša, daudzpusīga un aizraujoša. Taču to izbaudīt iespējams tikai tad, ja visi organizācijas dalībnieki kooperējas un strādā kopā. Kvalitatīvam komandas darbam nepieciešamas šādas īpašības:
- · Tolerance
- · Objektivitāte un zināšanas
- · Prasme sadarboties un būt atvērtam
- · Empātija
- · Godīgums un sapratne
- · Uzticēšanās
- · Virzība uz vienu kopīgu mērķi.