Jaunumi”Pavāru kluba” kopsapulce 2016.
• 29.03-5.04.2015 Starptautiskais konkurss "Baltijas kulinārā zvaigzne 2015" Pēterburgā – pēdējo reizi.
• Sadarbība ar LIVE RIGA.
• "Bocuse d’Or" šefpavāra Dmitrija Haļukova vakariņas "Riga Food" laikā.
• Februārī Kūku festivāls Valkā.
• 28.04-1.05.15 Starptautiskais WACS pavāru konkurss Grieķijā. (Trīs medaļas un pirmais starptautiskais kauss par Artūra Taškāna panākumiem)
• 3-6. jūnijs. NKF un WACS kongress Dānijā, Aalborgā.
• Konkursi izstādes Riga food 2015 ietvarā ("Latvijas 2015. gada pavārzellis" – Kristāna Šteinfelde; "Latvijas 2015. gada pavārs" – Ina Poliščenko.
• Žūrijas dalība Bocuse d’Or Igaunijas nacionālā atlasē.
• Žūrijas dalība “Chef a la Russe” un Igaunijas pavāru konkursā
• Prosper Montagne klubs. (Jaunā biedre – Svetlana Riškova)
•Words skills 2015. (Viens no Ekselences medaļu ieguvējiem – pavārs Haralds Saušs)
• Izglītības jautājumi – žūrijas darbs pavārskolu eksāmenos, Raimonda Zommera darbība starptautiskajā ERASMUS+ partnerības projektā, kas īsteno inovatīvu pieeju uzņēmējdarbībai un profesionālajai izglītībai; aktivitātes bērnu izglītošanai Starptautiskās šefpavāru dienas ietvaros)
• Latvijas kulinārā tēla veidošana
• Izglītojoši un reklāmas semināri
- Itāliešu virtuves "POP-Up" restorāns starptautiskā izglītības projekta ietvaros. Raimonda Zommera iniciatīva sadarbībā ar Rīgas Tūrisma un radošās industriju tehnikumu (28.,29./01./2016.)
- "Reatona" Profesionāļu dienas – 8.un 9. februāris.
- IZM un VISC izstādes "Skola" laikā organizē Latvijas profesionālās izglītības iestāžu izglītojamo profesionālās meistarības konkursu pasākumu "Jaunais profesionālis".Pusfināli – februārī. Fināls – martā.
MARTS
- Starptautiskais ūdens resursu konkurss “Olivier Roellinger”. Konkursanti divās kategorijās: 1.) Jaunais pavārs, kurš uzstāsies 2016. gada martā Zviedrijā – Haralds Saušs. 2.) Pavārs, kurš uzstāsies 2016. gada aprīlī Francijā, Parīzē – Ina Polisčenko.
- "Bocus d’Or" Eiropas pusfināls Budapeštē. Iespēja organizēt līdzjutēju komandu un doties uz turieni!
- Sadarbībā ar Francijas institūtu un Francijas vēstniecību Latvijā – “Gout France” projekts. Gardēžu vakariņas, semināri, degustācijas.
APRĪLIS
- Sadarbībā ar Rīgas Domi un „Delice” apvienību dalība projektā – VADE MECUM 2016, Briselē.
- Konkursa "Chef a la Russe" fināls Maskavā. Žurijas komisijā – Svetlana Riškova.
- Eiropas kontinentāla WACS sapulce Frankfurtē (10.,11./04.2016.). Gatavošanos pasaules kongresam.
MAIJS
- Krievijas un Baltijas valstu pusfināls konkursam "S.Pellegrino Young Chef 2016". Konkursanti: Dinārs Zvidriņš, Kristīne Strode, Roberts Krasiļnikovs.
- Baltijas jūras valstu reģiona kulinārijas festivāls Krievijā, Sanktpēterburgā. 2-3 pavāri no katras valsts brauks gatavot nacionālās vakariņas.
- Starptautiskais POP-UP restorāns Italijā. (Raimonda Zommera iniciatīva).
- Pirmais "Reņģu festivāls" Salacgrīvā. Darbs konkursa žūrijā. (21./05./2016.)
- Riga Food 2016 + "Latvijas 2016. gada pavārzellis" + "Latvijas 2016. gada pavārs" + "Latvijas 2016. gada konditors".
- Pirmo reizi organizēsim Baltijas valstu konkursu – "Baltic Cup". Plāno piedalīties visas trīs Baltijas valstis. Februārī plānota visu trīs Baltijas valstu pavāru asociāciju tikšanās, lai sastādītu konkursa plānu un nolikumu.
- WACS pasaules kongress Grieķijā, Salonikos. Visi biedri ir laipni aicināti reģistrēties un braukt. Informācija sekos. (24.-27./ 09. / 2016.)
- Latvijas "Pavāru kluba" žūrijas dalība Igaunijas gada pavāra un pavārzeļļa konkursos.
- Jauno profesionāļu konkurss "Words skills 2016".
- Sagatavošanās darbi "Bocouse d’Or" konkursam.
- Semināri un meistarklases
- Piedalīšanas pavāru skolu eksāmenu komisijā – visu gadu pēc skolu pieprasījuma
- Latvijas kulinārā tēla veidošana, attīstīšana, popularizēšana visā pasaulē.
- Turpināt sadarbību ar LIVE RIGA – projektos "Gaumīga Garšīgā Galvaspilsēta" un "Rīgas restorānu nedēļa":
- Turpināt sadarbību ar LIVE RIGA – projektos "Gaumīga Garšīgā Galvaspilsēta" un "Rīgas restorānu nedēļa"
- "Gaumīga Garšīgā Galvaspilsēta"
- "Rīgas restorānu nedēļa" Šogad notiks divas RRN – pavasarī un rudenī.
Katrā gadalaikā tiek izcelti vairāki Latvijas produkti, no kuriem projekta dalībniekiem – restorāniem – būs iespējams piedāvāt klientiem speciālos ēdienus.
GGG sezonu produkti:
Pavasaris (marts – maijs): rabarberi, skābenes, bērzu un kļavu sulas.
Vasara (jūnijs – augusts): sams, ķirši, lācenes.
Rudens (septembris – novembris): cidonijas, brieža gaļa, baravikas.
Ziema (decembris – februāris): rupjmaize, pīlādži, rāceņi.
Pavasara RRN 16.-22.maijs
Rudens RRN 10.-16.oktobri
Atgādinām, ka "Pavāru kluba" valdi veido 9 personas:
- Svetlana Riškova – valdes priekšsēdētāja
- Andris Rūmītis
- Māris Jansons
- Artūrs Freibergs
- Jevgenijs Ponomarjovs
- Raimonds Zommers
- Artūrs Taškāns
- Juris Dukaļskis
- Ina Poliščenko
Kopumā šobrīd "Pavāru klubā"ir reģistrēti 57 biedri (no tiem 54 privātpersonas un 3 juridiskās). 2015. gadā biedrībā tika uzņemti 16 jauni biedri.