Jaunumi”Pavāru kluba” kopsapulce 2016.

”Pavāru kluba” kopsapulce 2016.

"Pavāru kluba" biedru kopsapulce jau tradicionāli iezīmē atskaites punktu jauna gada sākumā, kad tiek pārrunāts iepriekšējā gadā paveiktais, kā arī apskatītas būtiskākās ieceres nākotnē. Klātesošajiem ir iespēja ne vien uzzināt biedrības finansiālo situāciju, biedru skaita statistiku un tamlīdzīgu lietišķu informāciju, bet arī veltīt laiku neformālām sarunām, kuru laikā nereti arī top ģenerētas vislabākās nākamā gada idejas.
Arī šis gads nebija izņēmums – 22. janvāra vakarpusē Restorānu Servisa Skolas plašajās un mājīgajās telpās pulcējās vairāk kā 40 "Pavāru kluba" biedri, interesenti un atbalstītāji, lai baudītu skolas īpašnieka Māra Astiča viesmīlību, "Kaļķu vārtu" šefpavāra Raimonda Zommera un viņa komandas sarūpēto ēdienu klāstu un, protams, "Pavāru kluba" valdes priekšsēdētājas Svetlanas Riškovas sagatavoto pārskatu par padarīto un darāmo.

Pavāru kluba darbības apskats par 2015. gadu
 

29.03-5.04.2015 Starptautiskais konkurss "Baltijas kulinārā zvaigzne 2015" Pēterburgā – pēdējo reizi.
•  Sadarbība ar LIVE RIGA.
• "Bocuse d’Or"  šefpavāra Dmitrija Haļukova vakariņas "Riga Food" laikā.
Februārī Kūku festivāls Valkā.
28.04-1.05.15 Starptautiskais WACS pavāru konkurss Grieķijā. (Trīs medaļas un pirmais starptautiskais kauss par Artūra Taškāna panākumiem)
• 3-6. jūnijs. NKF un WACS kongress Dānijā, Aalborgā.
• Konkursi izstādes Riga food 2015 ietvarā ("Latvijas 2015. gada pavārzellis" – Kristāna Šteinfelde; "Latvijas 2015. gada pavārs" – Ina Poliščenko.
• Žūrijas dalība Bocuse d’Or Igaunijas nacionālā atlasē.
• Žūrijas dalība “Chef a la Russe” un Igaunijas pavāru konkursā
• Prosper Montagne klubs. (Jaunā biedre – Svetlana Riškova)
•Words skills 2015. (Viens no Ekselences medaļu ieguvējiem – pavārs Haralds Saušs)
• Izglītības jautājumi – žūrijas darbs pavārskolu eksāmenos, Raimonda Zommera darbība starptautiskajā ERASMUS+ partnerības projektā,  kas  īsteno inovatīvu pieeju uzņēmējdarbībai un profesionālajai izglītībai; aktivitātes bērnu izglītošanai Starptautiskās šefpavāru dienas ietvaros)
•    Latvijas kulinārā tēla veidošana
•    Izglītojoši un reklāmas semināri

Plānotās aktivitātes 2016. gadā
 
JANVĀRIS
  • Itāliešu virtuves "POP-Up" restorāns starptautiskā izglītības projekta ietvaros. Raimonda Zommera iniciatīva sadarbībā ar Rīgas Tūrisma un radošās industriju tehnikumu (28.,29./01./2016.)
FEBRUĀRIS
  • "Reatona" Profesionāļu dienas – 8.un 9. februāris.
  • IZM un VISC izstādes "Skola" laikā organizē Latvijas profesionālās izglītības iestāžu izglītojamo profesionālās meistarības konkursu pasākumu "Jaunais profesionālis".Pusfināli – februārī. Fināls – martā.

MARTS

  • Starptautiskais ūdens resursu konkurss “Olivier Roellinger”. Konkursanti divās kategorijās: 1.) Jaunais pavārs, kurš uzstāsies 2016. gada martā Zviedrijā – Haralds Saušs.  2.) Pavārs, kurš uzstāsies 2016. gada aprīlī Francijā, Parīzē – Ina Polisčenko.
  • "Bocus d’Or"  Eiropas pusfināls Budapeštē. Iespēja organizēt līdzjutēju komandu un doties uz turieni!
  • Sadarbībā ar Francijas institūtu un Francijas vēstniecību Latvijā – “Gout France” projekts. Gardēžu vakariņas, semināri, degustācijas.

APRĪLIS

  • Sadarbībā ar Rīgas Domi un „Delice” apvienību dalība projektā – VADE MECUM 2016, Briselē.
  • Konkursa "Chef a la Russe" fināls Maskavā. Žurijas komisijā – Svetlana Riškova.
  • Eiropas kontinentāla WACS sapulce Frankfurtē (10.,11./04.2016.). Gatavošanos pasaules kongresam.

 MAIJS

  • Krievijas un Baltijas valstu pusfināls konkursam "S.Pellegrino Young Chef 2016". Konkursanti: Dinārs Zvidriņš, Kristīne Strode, Roberts Krasiļnikovs.  
  • Baltijas jūras valstu reģiona kulinārijas festivāls Krievijā, Sanktpēterburgā. 2-3 pavāri no katras valsts brauks gatavot nacionālās vakariņas.
  • Starptautiskais POP-UP restorāns Italijā. (Raimonda Zommera iniciatīva).
  • Pirmais "Reņģu festivāls" Salacgrīvā. Darbs konkursa žūrijā. (21./05./2016.)
SEPTEMBRIS
  • Riga Food 2016 + "Latvijas 2016. gada pavārzellis" +  "Latvijas 2016. gada pavārs" + "Latvijas 2016. gada konditors".
  • Pirmo reizi organizēsim Baltijas valstu konkursu – "Baltic Cup". Plāno piedalīties visas trīs Baltijas valstis. Februārī plānota visu trīs Baltijas valstu pavāru asociāciju tikšanās, lai sastādītu konkursa plānu un nolikumu.
  • WACS pasaules kongress Grieķijā, Salonikos. Visi biedri ir laipni aicināti reģistrēties un braukt. Informācija sekos. (24.-27./ 09. / 2016.)
OKTOBRIS
  • Latvijas "Pavāru kluba" žūrijas dalība Igaunijas gada pavāra un pavārzeļļa  konkursos.
  • Jauno profesionāļu konkurss "Words skills 2016".
VISU CAURU GADU
  •     Sagatavošanās darbi "Bocouse d’Or" konkursam.
  •     Semināri un meistarklases
  •     Piedalīšanas pavāru skolu eksāmenu komisijā – visu gadu pēc skolu pieprasījuma
  •     Latvijas kulinārā tēla veidošana, attīstīšana, popularizēšana visā pasaulē.
  • Turpināt sadarbību ar LIVE RIGA – projektos "Gaumīga Garšīgā Galvaspilsēta" un "Rīgas restorānu nedēļa":
  • Turpināt sadarbību ar LIVE RIGA – projektos "Gaumīga Garšīgā Galvaspilsēta" un "Rīgas restorānu nedēļa"
    • "Gaumīga Garšīgā Galvaspilsēta"
  • Katrā gadalaikā tiek izcelti vairāki Latvijas produkti, no kuriem projekta dalībniekiem – restorāniem – būs iespējams piedāvāt klientiem speciālos ēdienus.
    GGG sezonu produkti:
    Pavasaris (marts – maijs): rabarberi, skābenes, bērzu un kļavu sulas.
    Vasara (jūnijs – augusts): sams, ķirši, lācenes. 
    Rudens (septembris – novembris): cidonijas, brieža gaļa, baravikas.
    Ziema (decembris – februāris): rupjmaize, pīlādži, rāceņi.

    • "Rīgas restorānu nedēļa" Šogad notiks divas RRN – pavasarī un rudenī.

    Pavasara RRN 16.-22.maijs
    Rudens RRN 10.-16.oktobri

IZMAIŅAS "PAVĀRU KLUBA"  VALDĒ
Nav noslēpums, ka biedrības kopsapulce katru gadu atnes arī izmaiņas "Pavāru kluba" valdē. Arī šoreiz viens no valdes locekļiem bija izlēmis savu vietu atdot kādam, kurš vairāk jutīs aicinājumu un iespējas darboties biedrības uzstādīto mērķu labā. Šogad par savu vēlmi izstāties bija informējusi konditore Maija Kaire, kura "Pavāru kluba" valdē bija darbojusies divus gadus. Taču vieta, protams, nedrīkst palikt tukša – par pavāru – un īpaši konditoru – interesēm turpmāk ir apņēmusies rūpēties jaunā pavāre, titula "Latvijas 2015. gada pavārs" ieguvēja – Ina Poliščenko. Tā kā viņa vienīgā bija pieteikusi savu kandidatūru darbībai valdē, tad šoreiz iztika bez biedru balsojuma un Ina tikai bez pretenzijām uzņemta valdes sastāva.

Atgādinām, ka "Pavāru kluba" valdi veido 9 personas:

  • Svetlana Riškova – valdes priekšsēdētāja
  • Andris Rūmītis
  • Māris Jansons
  • Artūrs Freibergs
  • Jevgenijs Ponomarjovs
  • Raimonds Zommers
  • Artūrs Taškāns
  • Juris Dukaļskis
  • Ina Poliščenko

Kopumā šobrīd "Pavāru klubā"ir reģistrēti 57 biedri (no tiem 54 privātpersonas un 3 juridiskās). 2015. gadā biedrībā tika uzņemti 16 jauni biedri.

Lai pievienotos biedrībai "Pavāru klubs", lūdzu, aizpildiet elektronisko anketu (šeit) vai arī rakstiet e-pastu: lv@chef.lv.

 

 

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 25. novembris 07:33
Vārda dienas svin Katrīna, Kate, Kadrija, Trīne, Katrīne

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb