JaunumiPasaule uz šķīvja – WACS kongress šogad Grieķijā.

Pasaule uz šķīvja – WACS kongress šogad Grieķijā.

Pasaule uz šķīvja (World On a Plate) – tāds ir šī gada Šefpavāru Apvienību Pasaules Asociācijas (WACS – The World Association of Chef’s Societies, saīsināti „World chefs”) kongresa moto, kas ļoti labi arī raksturo to, kas gaidāms Grieķijas pilsētā Salonikos no 24. līdz 27. septembrim, kad visas pasaules šefpavāri, gurmāni un HoReCa sfēras pārstāvji pulcēsies vienuviet, lai iepazītos, runātos, mācītu, mācītos, skatītos un, protams, izgaršotu visu, ko šis kongress un izstāde var piedāvāt.  

WACS organizētā starptautiskā gastronomijas izstāde un kongress norisinās katru otro gadu, kopumā iezīmējot 86 gadu ilgu vēsturi un jau 35 pasaules pilsētas ir bijušas par šī ievērības cienījamā pasākuma organizētājām, pēdējās trīs no tam: 2014. – Stavengera, Norvēģija; 2012. – Seula, Dienvidkoreja; 2010 – Santjago, Čīle. Nav brīnums, ka asociācijai ar tik stabilām un senām tradīcijām biedru kopskaits visā pasaulē šobrīd pārsniedz 10 miljinu robežu.
Pēc diviem gadiem WACS biedri un citi interesenti pulcēsies Kvala Lumpūrā (Malaizija), bet 2020. gada uzņēmējvalsts tiks izvēlēta  (balsošanas veidā) šajā kongresā.

"World Chefs"  biennāle mēdz pulcēt no 500 līdz pat 2000 delegātu no visas pasaules. Tā ir unikāla iespēja ne tikai  prezentēt savas valsts kulināro mantojumu, kultūru, tradīcijas, bet arī savus kulinārijas profesionāļus, tādējādi piesaistot starptautiskās profesionāļu sabiedrības uzmanību.
Vēl jo vairāk – kongress piedāvā lielisku izglītošanās programmu, konkursus, prodoktu izstādes un neskaitāmus pasākumus un aktivitātes, tostarp WACS reģionu delegātu sanāksmi un daudz ko citu.

Galvenie kongresa viesi būs internacionālā molekulārās gastronomijas centra Agro Paris Tech direktors Herve This (Francija), kurš iepazīstinās ar pašiem jaunākajiem kulinārijas sasniegumiem; havajietis Alan Wong runās par globālo virtuvi, bet ASV pārstāvis Eric “The Trainer" pievērsīsies fitnesa saistībai ar veselīgu uzturu. Arī Ziemeļvalstu kulinārija  nestāv uz vietas, tāpēc jaunumus šajā jomā prezentēs zviedriete Titti Qvarnstrom.

Ja plašā programma, internacionālā sabiedrība un augstākās klases profesionāļu klātbūtne vēl nav gana labi iemesli kongresa apmeklēšanai, tad vēl viens labs iemsls ir pati lokācija – Saloniki ir pasakaini skaista Grieķijas pilsēta, kas apbur ar savu vēsturisko skaistumu, draudzīgo klimatu un neaizmistamām ainavām. Kongresa organizētāji ir parūpējušies par saviem viesiem, tāpēc piedāvā parocīgu elektronisko katalogu, kurā iespējams iepazīties gan ar programmu, gan viesnīcām, ar kurām noslēgts sadarbības līgums, gan citu noderīgu informāciju.


Katalogu iespējams lejuplādēt šeit.

Visa informācija arī atrodama mājaslapā http://worldchefs2016.org/

"Mēs biežāk vakariņojam ārpus mājas, mēs pieņemam citnu etnokultūru iedvesmotus ēdienus, mums patīk uzkodas, mēs novērtējam gatavošanas stāstu – ne tikai pašu garšu, mums patīk marinēt, fermentēt vai kūpināt, mēs izvēlamies rūgtu, skābu un umami, mēs apzinamies tauku un eļļas sastāvu, mēs vēlamies, lai mūsu sāls ir dabīgs un ar raksturu, mēs alkstam pēc lauksaimnieku produkcijas, mēs spēlējamies ar mērcēm un mērcītēm, mēs atklājam jaunas garšu lielpilsētas… Mēs ceļojam, mēs pamanām, mēs savienojam, mēs rakstām, mēs veidojam šo tūkstošgadi!"

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 25. novembris 07:21
Vārda dienas svin Katrīna, Kate, Kadrija, Trīne, Katrīne

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb