JaunumiStarptautiskajā šefpavāru dienā māca bērnus ēst veselīgi
Ar šī gada Starptautiskās šefpavāru dienas moto – "Māksla uz šķīvja" – Restorānu Servisa skolā tikās Rīgas Centra daiļamatniecības vidusskolas mazākie audzēkņi, "Pavāru kluba" valdes priekšsēdētāja, šefpavāre Svetlana Riškova un vairākos starptautiskos konkursos titulētais pavārs Haralds Saušs. Kopīgiem spēkiem tika gatavotas vienlaikus veselīgas, gardas un skaistas maltītes.
"Maltītes, kuras ir jautri gatavot un uz šķīvja izskatās interesanti, vienmēr piesaista bērnu uzmanību, pat ja tie ir dārzeņi. Veselīga ēdiena gatavošana kopā ar bērniem ļauj sarunāties ar viņiem par tādām tēmām kā uztura nozīme, veselīgs dzīvesveids un ēšanas paradumu attīstīšana jau pavisam agrā vecumā," atzīst Svetlana Riškova.
Kopā gatavošana ne vien piesaista bērnu uzmanību un interesi, bet arī palīdz veidot izpratni par veselīgas ēšanas un fizisko aktivitāšu nozīmi ikdienā. "Iedrošinot bērnus būt radošiem savās maltītēs un iesaistot viņus gatavošanas procesā, mēs varam uzlabot viņu dzīves kvalitāti un nodrošināt veselīgāku nākotni," skaidro Ariana Rastauskaite, pārtikas produktu ražotāja "Nestlé Baltics" pārstāve.
Šā gada Starptautiskās šefpavāru dienas idejas autori bija "Nestlé" un Pasaules Pavāru apvienību asociācijas pārstāvji, un mērķis – veicināt un popularizēt veselīgu ēšanu bērnu vidū.
"Pavāru klubs" izsaka lielu pateicību Restorānu servisa skolai un tās vadītājam Mārim Astičam par veiksmīgo sadarbību, kā arī īpašs paldies atbalstītājam "Sanitex" par sagādātajiem produktiem!