JaunumiBiedrībai ”Pavāru klubs” jauns valdes priekšsēdētājs – Raimonds Zommers

Biedrībai ”Pavāru klubs” jauns valdes priekšsēdētājs – Raimonds Zommers

            Jau tradicionāli biedrības "Pavāru klubs" iesāk gadu ar biedru kopsapulci, kur pie gardām vakariņām un interesantām sarunām tiekas "Pavāru kluba" biedri, valdes locekļi, sponsori un atbalstītāji, lai atskatītos uz iepriekšējā gadā paveikto un ieskicētu plānus jaunajam darba cēlienam. Šis ir arī brīdis, kad tiek izvērtēts biedrības valdes locekļu veikums, tāpēc tiek rīkota valdes pārvēlēšana, turklāt reizi 4 gados tiek izvēlēts arī jauns valdes priekšsēdētājs.

Šogad biedru kopsapulces apmeklētājus viesmīlīgi uzņēma biedrības valdes locekļa Andra Rūmīša restorāns "Hercogs" Mārupē – vairāk kā 50 sanākušo viesu baudīja lielisku atmosfēru, izsmalcinātas vakariņas un profesionālas sarunas ar domubiedriem. Līdzšinējā valdes priekšsēdētāja, šefpavāre Svetlana Riškova prezentēja iepriekšējā gada pārskatu, īpaši uzsverot spilgtākos iespaidus (piemēram World Chefs kongress Grieķijā) un lielākos sasniegumus, kas nenoliedzami 2016. gadā ir saistīti ar pirmā konkursa "Baltijas kulinārais mantojums" organizēšanu un 1. vieta iegūšanu.

Biedrības priekšsēdētājas amatā S. Riškovā ir bijusi 4 gadus, tāpēc šogad, noslēdzot priekšsēdētājas gaitas, viņa vēlējās dalīties atmiņās par būtiskākajiem sasniegumiem un ieguvumiem šo 4 gadu laikā un tādu tiešām nav mazums. Plāni, kas vēl dažus gadus šķita nereāli nu jau ir īstenoti – piemēram, aktīva iesaistīšanās pasaules prestižākājā pavāru asociācijā Šefpavāru Apvienību Pasaules Asociācija (WACS -The World Association of Chef’s Societies, saīsināti World chefs)  un pirmā Baltijas konkursa organizēšana Latvijā.

Vārds tika dots arī "Pavāru kluba" ilgadējajiem un jaunajiem atbalstītājiem  – "Reaton", "Sanitex", "BidVest", "Jokaido", kuri visi kā viens uzsvēra, ka ar prieku turpinās sadarbību, taču viņu vidū jo īpaši izcēlās pirmā skola, kas kļuvusi par "Pavāru kluba" juridisko biedru – Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums. Skolas direktore pauda lielu gandarījumu par līdzšinējo sadarbību un aicināja šefpavārus biežāk ciemoties skolā ar meistarklasēm un semināriem.

Biedrības statūtos ir noteikts, ka "Pavāru kluba" valdē ir jābūt 9 cilvēkiem un, tā kā šobrīd aktīvi darbojas tikai  8 valdes locekļi (Svetlana Riškova, Raimonds Zommers, Andris Rūmītis, Artūrs Freibergs, Ina Poliščenko, Juris Dukļskis, Jevgenijs Ponomarjovs un Māris Jansons), tad brīvajai valdes locekļa vietai no klātesošajiem tika izvirzīti 4 pretendenti, no kuriem divi paši atteicās no šīs iespējas un ar pārliecinošu balstu pārsvaru par jauno biedrības valdes locekli tika ievēlēts šefpavārs Viesturs Lasmanis, kuram ir ļoti liela pieredze gan piedaloties pavāru konkursos, gan gatavojot tiem jaunos konkursantus, tāpēc esošā valde izteica lielu cerību, ka šīs lietas tiks veiksmīgi turpinātas.

Kad valde tika nokomplektēta, sekoja vakara svarīgākais lēmums – jaunā valdes priekšsēdētāja ievēlēšana. Lai arī valdes nolikumā ir teikts, ka valdes priekšsēdētājs nevar tikt ievēlēts uz 3. termiņu (viens termiņš ir 2 gadi), tomēr vairāki valdes locekļi par kandidātu izvirzīja līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Svetlanu Riškovu, norādot, ka labāk par viņu šobrīd neviens nespētu turpināt iesāktās lietas. Šefpavāre ļoti novērtēja kolēģu izteikto uzticību, taču atklāja, ka labprāt "Pavāru kluba" pienākumus nodotu sabiedrībā pazīstamajam šefpavāram Raimondam Zommeram, bet pati vairāk pievērstos saviem jaunajiem pienākumiem – 11. janvāri Baltijas valstu šefpavāru apvienību kopsapulcē tieši Svetlana tika ievēlēta par jaunizveidotās "Baltijas kulinārās federācijas" prezidenti. Arī restorāna "Entresol" šefpavārs Raimonds Zommers sākotnēji centās no lielā goda atteikties savas aizņemtības dēļ, taču, uzklausījis kolēģu solījumus proaktīvi iesaistīties jauno plānu realizēšanā, valdes balosjumā tomēr tika ievēlēts par jauno biedrības prezidentu.

Raimonds Zommers ir talantīgs un mērķtiecīgs šefpavārs, kuram piemīt biznesa domāšana un lielas ambīcijas, turklāt viņš ļoti aktīvi iesaistās jaunās pavāru un šefpavāru paaudzes izglītošanā un sagatavošanā starptautiskajiem konkursiem. Sabiedrībā viņš savu popularitāti ir guvis ne tikai publicējot pavārgrāmatu "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve" un uzvarot šova "Mūsdienu Latvijas garšas" 3. sezonā, bet arī vadot kulinārijs raidījumu "Ciemiņš virtuvē". Raimonds uzsver, ka vienmēr ir pieradis visu darīt kārtīgi un līdz galam, tāpēc jaunie pienākumi viņu biedē, taču vienlaicīgi viņš ir arī pārliecības pilns nepievilt uz viņu liktās cerības.

 

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 24. novembris 19:28
Vārda dienas svin Velta, Velda

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb