JaunumiLatvijas pavāru un pāvārzeļļu 2018 konkursa žūrija ierodas Rīgā
Lieliskā gaisotnē žurija un konkursa darba grupa tikās Grand Poet Hotel restorānā, lai pārrunātu konkursa norisi un pievilktu vēl pēdējos štrihus pirms svarīgā notikuma.
Grand Poet Hotel restorāna šefpavārs Deniss Ivankovs bija sagatavojis lieliskas un izsmalcinātas vakariņas ar interesantu uzdevumu- viesiem bija jāsagaršo ēdienu sastāvdaļas, un jāuzraksta tās uz kartiņas.
Vakara gaitā pavārkluba prezidente Svetlana Riškova pastāstīja par konkursa sagatavošanās procesu un dalībnieku sastāvu.
Šogad par gada pavāra titulu cīnīsies dalībnieki no Latvijas un Lietuvas- Valērijs Tolmačovs, restorāna Gastronome pavārs (Latvija); Dinārs Zvidriņš, restorāna Laivu centrs šefpavārs (Latvija); Bernards Anužis, restorāna Onore šefpavārs (Lietuva) un Pāvels Skopa, restorāna Koya šefpavārs (Latvija).
Savukārt par labākā pavārzeļļa nomināciju sacentīsies Nikita Troščenko. restorāns Gastronome (Latvija); Anastasija Verbicka, restorāns Grand Hotel Kempinski (Latvija), Rokas Ragauskas, Restorans 4 (Lietuva) un Maksims Nazarovs, restorāns Koya (Latvija).
Konkursantiem būs jāgatavo trīs kārtas. Produkti uzkodām būs melnā kaste, kuru dalībnieki saņems 10 minūtes pirms konkursa. Savukārt pamatēdienam un desertam produktus nodrošinās uzņēmums Reaton.
7.septembrī plkst. no 10:00 līdz 14:30 visiem interesetiem ir iespēja sekot līdzi konkursa norisei izstādē centrā BT1.