JaunumiRomans Uglanica: ”Veiksme tomēr ir galvenais!”
Tagad, kad pavāru, pavārzeļļu un konditoru konkursu emocijas jau ir pierimušas un dzīve gan konkursantiem, gan organizatoriem iegājusi atpakaļ ierastajās sliedēs, "Pavāru klubs" uz nelielu sarunu aicināja kluba biedru un konkursa "Latvijas 2013.gada pavārs" uzvarētāju Romanu Uglanicu.
Pavāru klubs (PK): Kas mainījies tavā dzīvē pēc uzvaras konkursā?
– Kopumā jau nekas īpaši nav mainījies – turpinu strādāt Tallink Hotel restorānā "Elements" un daru to,kas jādara. Vispār laikam šobrīd jūtu vairāk uzmanības no kolēģiem un paziņām, tas, protams, ir patīkami, taču iekšēji manī tas neko nav mainījis.
PK: Kādi ir tālākie profesionālās attīstības plāni?
Jau ir izlemts, ka nākamgaf plānoju piedalīties starptautiskajā pavāru konkursā Pēterburgā, ja parādīsies vēl kādi varianti, kur piedalīties, noteikti to darīšu, jo kāpēc gan ne?
PK: Ja nav noslēpums, kā tērēsi konkursā iegūto naudas balvu – 1000 eiro?
– Tā kā strādāju pārī ar savu palīgu, tad naudu arī dalu ar viņu. Savu daļu man būs kur iztērēt, jo nākamnedēļ kopā ar mūsu restrorāna šefpavāri Svetlanu Riškovu braukšu uz Ameriku. Tur mēs gatavosim trīs latviskus ēdienus festivāla "Chicago Gourmet 2013", kas norisināsies no 27. līdz 29. septembrim. Tas būs vairāk tāds kā darba brauciens, turpretī oktobrī esmu ieplānojis braucienu uz Gruziju – tāda kulināra atpūta ieplānota!
PK: Kas tev īpaši patika konkursā?
– Man patīk pati gatavošana, patīk, ka jāizdomā jaunas lietas, jaunas kombinācijas. Interesanti ir atklāt līdz šim neizmantotus variantus – man patika pavadīt četras stundas "kastē", lai pēc tam uzzinātu tik labus rezultātus (smejas). Pagājušajā gadā konkursā piedalījos kā pavāra palīgs, šogad bija doma vienkārši piedalīties – nekādas ambīcijas par uzvaru man nebija, bet, kad iegūstot pirmo vietu, sajūta bija neaprakstāmi laba!
PK: Varbūt bija kādas lietas, ko konkursā gribētos mainīt?
– Nebija nekas tāds, kas nepatiktu. Vienīgi man bija problēmas konkursa laikā uzturēt kārtību darba vietā – tas bija nepatīkams pārsteigums un izraisīja neapmierinātību pašam ar sevi.
PK: Ko ieteiktu atcerēties citiem pavāriem, kas vēlētos konkursā piedalīties nākamgad?
– Galvenais jau tomēr ir veiksme. Ja godīgi jāsaka, es uzskatu, ka visu konkursantu līmenis bija ļoti vienlīdzīgs, uzvarētāju izšķir tas, kuram sanāk mazāk kļūdu un mazliet vairāk veiksmes nekā citiem..