JaunumiRaimonds Zommers kļūst par ”Mūsdienu Latvijas garšas” 3. Sezonas uzvarētāju

Raimonds Zommers kļūst par ”Mūsdienu Latvijas garšas” 3. Sezonas uzvarētāju

Kokteilim "Clavis Rīga" iesildot, korim "Balsis" ieskandinot un neskaitāmiem pateicības vārdiem izskanot, otrdienas vakarā "B-Bāra Restorāna" telpās, tika rīkota īpaša "Mūsdienu Latvijas garšas" fināla ballīte, uz kuru bija lūgti raidījuma visu trīs sezonu dalībnieki, filmēšanas komanda, kā arī nozares speciālisti un entuziasti.

Saviesīgā pasākuma ietvaros raidījuma vadītājs Ints Teterovskis šoreiz diriģēšanas vietā piestrādāja par bārmeni, restorāns "Kaļķu Vārti" rūpējās par uzkodām un raidījuma atbalstītājs "Aldaris" cienāja ar "Mežpils alu". Atmosfēru vēl vairāk uzlaboja no raidījuma izgriezto kadru skatīšanās un izsmiešanās , kas labi sagatavoja vakara kulminācijai – šova "Mūsdienu Latvijas garša" fināla raidījuma kopīgai vērošanai. Starp diviem finālistiem – Tallink Hotel restorāna "Elements" šefpavāri Svetlanu Riškovu un restorāna "Kaļķu vārti" šefpavāru Raimondu Zommeru, šoreiz sevi pārliecinošāk pierādīja tieši Raimonds, lai gan visi žūrijas locekļi bija vienisprātis, ka abi finālisti bija vienlīdz spēcīgi.

Līdztekus iespējai apmeklēt pasaules labāko pavāru sacensības "Bocuse d’Or", Raimonds saņēma vēl neparastāku balvu no raidījuma atbalsītāja "Aldaris" – izveidot pašam savu īpašo alus šķirni. Pats uzvarētājs vakara gaitā gan atklāja, ka konkrētas vīzijas par alu, ko vēlētos radīt, vēl neesot, taču idejas un pārliecība jau esot.

Kā sarunā ar "Pavāru klubu" izteicās žūrijas pārstāvis Mareks Bērziņš, šī sezona uzskatāma par vislabāko, jo vērā tika ņemtas iepriekšējo sezonu nepilnības, un gala rezultāts jau bija ļoti tuvu tam, kādu to bija iztēlojušies veidotāji šova sākumā. Mareks arī vaļsirdīgi atzina, ka viņa favorīte bijusi Svetlana Riškova, kura jau ilgākā laika posmā ir pierādījusi savas spējas, taču finālā bija jāsaglabā objektivitāte un profesionalitāte, jo, pavisam godīgi, raidījuma pēdējajā posmā Raimonds pārliecinoši parādīja augstāko gatavošanas klasi.

Arī žūrijas pārstāve, finansiste, grāmatas "Dzīves garša" autore Ilze Jurkāne atzina, ka šī raidījuma sezona viņai ļoti patika, tomēr piebilda, ka pagājusī palikusi atmiņā ar iespēju apceļot visu Latviju un pamēģināt tādus ēdienu, kā piemēram, buļļa pautus. Jurkānes kundze izteica lepnumu par Latvijas pavāru veikumu un ir entuziasma pilna veidot neparastāko restorānu gidu tūristiem.

Aptaujātie raidījuma skatītāji un dalībnieki viennozīmīgi atzina – TV šovs "Mūsdienu Latvijas garša" pozitīvi ietekmē Latvijas restorānu kultūru, veicina sabiedrības izpratni par veselīgu, sezonālu un izsmalcinātu ēdienu baudīšanu, bet konkrēti šī raidījuma sezona bija ar īpaši izcilu garšu prātā paliekošu pēcgaršu…

Foto: Kaspars Garda

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 23. novembris 00:12
Vārda dienas svin Zigrīda, Zigfrīda, Zigrīds

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb