JaunumiPavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums

Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums

Latvijas pavāru komanda pirmo reizi nostartēja starptautiskās pavāru asociācijas Worldchefs organizētajā Global chef chellenge pasaules pavāru konkursa finālā, nominācijā Vegan chef challenge. Latvijas pārstāvji ieņēma 4. vietu vegānu nominācijā, izcīnīnot sudraba medaļu.
Latvijas komandai tika piešķirta speciāla balva Green saptula (zaļā lāpstiņa) par ilgtspēju, zaļo domāšanu un efektivitāti.

Lai gan Dinārs Zvidriņš un Agate Batraga izcīnījuši 4. vietu konkursā pasaules finālā, konkursa žūrija piešķīra Latvijai speciālo balvu Green spatula (zaļā lāpsta) un Nestle professional sustainability awards par ilgtspējīgu un efektīvu darbu un zaļo domāšanu, jo komisija atzina Latvijas lielos sasniegumus šajā jomā.

Worldchefs ir pasaules pavāru organizācija, kurā šobrīd ir jau 98 pasaules valstis. Latvija ir iestājusies šajā organizācijā 2008.gadā un pēc neliela pārtraukuma atkārtoti 2024. gadā. Kopš tā laika Biedrība Pavāru klubs, kas pārstāv Latviju, aktīvi ņem dalību visos Workldchefs organizētajos pasākumos, apmācībās un konkursos.
Global chef challenge ir pasaules pavāru čempionāts, kas notiek reizi divos gados un tiek organizēts vairākas nominācijās – jaunais pavārs (young chef), pavāru komanda (Global chef), konditors (pastry chef) un šogad arī jauna nominācija – vegānu pavārs (vegan chef).

Latvijas komanda piedalījās Eiropas atlasē, kas notika Rimini 2023.gadā trijās no tā nominācijām, bet tikai vegānu nominācijā ir sasniegusi augstākos punktus un iespēju startēt konkursa finālā, kas norisinājās 23.-25.10.24 Singapūrā.

Latvijas komanda startē Worldchefs organizētajos konkursos jau no 2015.gada, bet nekad vēl rezultāti nav bijuši tik augsti kā šogad. Tas nozīmē, ka, piedaloties daudzos dažādos konkursos, Latvijas pavāru profesionālā sagatavotība ir augusi, un arī atbalsts no Latvijas valsts un sadarbības partneriem ir devis iespēju labi trenēties un iegādāties nepieciešamos materiālus un iekārtas.
Biedrība Pavāru klubs pateicās visiem atbalstītājiem un arī visiem saviem biedriem un darba kolēģiem par iesaisti un atbalstu.

Latvijas komandu Singapūrā pārstāvēja šefpavārs Dinārs Zvidriņš no restorāna Entresole. Sīvā cīņā viņš ieņēma 4. vietu, atpaliekot no trešās vietas tikai par 0,7 punktu. Ar Dināru kopā startēja commis (pavāra palīgs) Agate Batraga un trenere Svetlana Riškova, kā arī Worldchefs kongresā, kā delegāti no Latvijas piedalījās Biedrības Pavāru klubs prezidents Arturs Arnicāns un valdes loceklis Deniss Percatijs.

Global chef vegan chef challenge fināla uzdevums ir pagatavot 3 ēdienu ēdienkarti 8 personām izmantojot tikai augu valsts pārtikas produktus, bez dzīvnieku produktu izcelsmes. Šis uzdevums mūsu komandai patika visvairāk, tāpēc bija pieņemts lēmums startēt šajā nominācijā, jo tā ir jauna un vegāni produkti un vegānais dzīves veids kļūst aizvien populārāks.

Singapūrā Latvijas ēdieniem tika izmantotas Latvijas bietes, ķirbis, burkāni, kartupeļi un redīsi. Uz vietas Singapūrā bijām iegādājušies dažas garšvielas, dārzeņus, sēnes un zaļumus, ogas, ka arī augu bāzes saldo krējumu un margarīnu.
Obligātajā uzdevumā no organizētāju puses bija dažādas kreses, tēja un vegānā šokolāde.

Konkursā četrās nominācijās piedalījās vairāk nekā 20 pasaules valstis. Starp tām no Ziemeļeiropas piedalījās arī Igauņu un Norvēģu komandas. Vegānu nominācijā pirmo vietu ieņēma Luksemburga, otro vietu Singapūra, bet trešo Filipīnas.

Sekojiet līdzi konkursa jaunumiem Biedrības Pavāru klubs sociālajos tīklos: FB un instagram:

Papildu informācija:

Laura Podgurska, Biedrības Pavāru klubs un Latvijas Bocuse d’Or marketinga vadītāja
Tālr.: +371 26465914, e-pasts: laurapodgurska@gmail.com

Svetlana Riškova, Latvijas Bocuse d’Or prezidente, Pavāru Kluba valdes loceklis un kulinārijas komandas trenere.
Tālr.: +37129238453, e-pasts: riskova.svetlana@inbox.lv

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 22. decembris 23:14
Vārda dienas svin Saulvedis

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb