BiedrsMāris Jansons
"Viss vienkāršais ir ģeniāls, pat uz šķīvja…"
Amats: šefpavārs
Pašreizējā darba vieta: restorāns "Bibliotēka N°1"
Dzimšanas diena: 12.februāris
Par sevi un savu profesiju:
"Pavārmāksla ir dižākais ceļojums pasaules kultūrās, ko es esmu piedzīvojis. Iepazīstot citu zemju kulinārijas būtību un garšas nianses, tev gribas atgriezties tur atkal, bet, kad tu atgriezies, tur jau viss ir mainījies, — un tā katru gadu, katru sezonu, katru dienu…
- Ir svarīgi respektēt sevi, respektēt citus un uzņemties atbildību par saviem darbiem.
- Virtuvē nevar būt brīdis, kad tu atslābsti, — līdz ko tu atslābsti, tas atsaucas uz rezultātu.
- Tu vari būt dižens vadītājs, bet, ja nebūs atsaucīgas, saprotošas komandas, savus mērķus īstenot būs grūti.
- Garša ir intīma, un tas ir būtiski, jo no tās izjūtas, uzticoties savām spējām, varu sniegt klientam gandarījumu. Tas ir abpusēji — ja klients to novērtē, arī es esmu gandarīts.
- Pavārmāksla ir neaptverama, jo tā ir neaprakstāmi elastīga, interesanta, ideju un iespēju bagāta…"