Jaunumi50 labākie restorāni pasaulē

50 labākie restorāni pasaulē

25.jūnijā Singapūrā svinīgā ceremonija tika nosaukti 2019. gada 50 labākie restorāni pasaulē.
Pirmo vietu ieguva restorāns Mirazur Mentonā, Francijā. Kā atzina šefpavārs Mauro Colagreco, tad tas ir ļoti saviļņojoši vienā gadā saņemt trīs Michelin zvaigznes un iegūt labākā 2019. gada restorāna titulu.

Mauro ir guvis pieredzi strādājot dažādās virtuvēs, piemēram, Parīzē pie Alana Passarda (Alain Passard) restorānā Arpē un pie Alaina Ducasse (Alain Ducasse) viesnīcā Plaza Athénée.
Mauro vadītais restorāns Mirazur ieguva savu pirmo Michelin zvaigzni jau 2007. gadā un tas notika tikai desmit mēnešus pēc restorāna atvēršanās. adā Mirazur jau bija divu Michelin zvaigžņu restorāns.

2019. gadā Mizura ieguva jau trešo Michelin zvaigzni un atvēra vēl vienu pop -up restorānu Madridē.
Mauro ir izdevis arī savu pirmo grāmatu Mirazur , kā arī veic lielu ieguldījumu organizējot starptautiskas šefpavāru konferences, kurās notiek diskusijas par šefpavāru labklājību, ilgtspēju un profesijas attīstību.

Otrajā vietā pasaules labāko restorānu top 50 ierindojās restorāns Noma, Kopenhāgenā, šefpavārs Rene Redzepi.
Noma ir atvērta jau otro gadu, bet šo gadu sāka ar īpašu ēdienkarti, kas sastāvēja no skandināvu jūras veltēm.

René Redzepi komentēja savu ēdienkartes izvēli:”Tāda ir ziema Skandināvijā. Uz zemens nekas neaug, bet zem ūdens ir īstā ražas sezona.
Jūras aļģu pasaulē var atrast garšas, kas aptver plašu garšu spektru- no piesātināta umami līdz bergamota citrusaugļiem un trifeļu aromātam”.
René Redzepi ir pārliecināts par jūras aļģu potenciālu restorānu ēdienkartē.

Trešā vieta tika piešķirta Asador Etxebarri San Sebastianā.


50 labākie restorāni pasaulē saraksts

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 21. novembris 21:03
Vārda dienas svin Zeltīte, Andis

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb