Jaunumi7. septembrī notika konkurss Latvijas pavārs 2018 un Latvijas pavārzellis 2018

7. septembrī notika konkurss Latvijas pavārs 2018 un Latvijas   pavārzellis 2018

7. septembrī izstādes Riga Food ietvaros visas dienas garumā notika konkurss Latvijas pavārs 2018 un Latvijas pavārzellis 2018.

Šogad par gada pavāra titulu cīnījās Valērijs Tolmačovs pavārs no restorāna Gastronome (Latvija); Dinārs Zvidriņš, šefpavārs no restorāna Laivu centrs (Latvija); Bernards Anužis, šefpavārs no restorāna Onore Lietuva) un Pāvels Skopa, šefpavārs no restorāna Koya (Latvija).

Savukārt par labākā pavārzeļļa nomināciju sacentās Nikita Troščenko no restorāna Gastronome (Latvija); Anastasija Verbicka no restorāna Grand Hotel Kempinski (Latvija), Rokas Ragauskas no Restorans 4 (Lietuva) un Maksims Nazarovs no restorāna Koya (Latvija).

Konkursanti izvietojās četros boksos, katrā pa divi dalībnieki – pavārs un pavārzellis. Virtuves iekārtas nodrošināja uzņēmums Electrolux,
Konkursantiem bija jāsagatavo trīs kārtas.
Pirmais uzdevums bija melnā kaste uzkodām. Šis uzdevums bija kaut kas līdzīgs situācijai ar kuru ikdienā saskaras pavāri. Piemēram, bieži ir gadījumi, kad restorānu viesi ievēro īpašu diētu vai neēd kādus produktus, bet pavāram jāprot sagatavot gardu ēdienu gan vegāniem, gan veģetāriešiem gan citiem gardēžiem.
 
Sākoties konkursam boksos tika ienestas melnās kastes, kuru saturs bija veidots ar domu, lai būtu aizraujoši, un radītu mazliet adrenalīna konkursantos.10 minūšu laikā dalībniekiem bija jāiepazīstas ar tās saturu un jāuzraksta recepte, kura bija jāiesniedz žūrijai, un pēc tam to vairs nedrīkstēja mainīt

Pamatēdiena produkti bija mežacūkas fileja, grūbas un brūklenes, ko  nodrošināja -uzņēmums REATON.
Desertam bija paredzēti burkāni, svaigas cidonijas un griķu milti. Pēc noteikumiem konkursantiem bija iespēja ņemt arī dažus papildus produktus.
Sīvā cīņā konkursanti demonstrēja savu labāko sniegumu.

Konkursa vadītāja lomā iejutās Māris Jansons.
Sacensības vērtēja starptautiski atzīti eksperti-  žūrijas priekšsēdētājs  Jarmo Huuhtanen (Somija), Jari Karlsson (Zviedrija), Priit Toomits (Igaunija), Jaroslav Orsevski (Lietuva) Maija Kaire (Latvija).

7.septembra vakarā tiks paziņoti uzvarētāji.
 

 

Paldies konkursa atbalstītājiem: Reaton, BT1, Electolux, Prolux, Kiilto Clean, Restorāna servisa skola/Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums,Gemoss, Farm Frites, Promo cash and carry, Augļu serviss, Bitfood, Cido, Jokado, Food Union, Spirits and wine,Vēl vairāk saules, Grand Poet hotel, Live Riga, Entresol, Līcīši, Vaidavas keramika, Kalve café.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 21. novembris 20:41
Vārda dienas svin Zeltīte, Andis

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb