Jaunumi7. septembrī notika konkurss Latvijas pavārs 2018 un Latvijas pavārzellis 2018
Šogad par gada pavāra titulu cīnījās Valērijs Tolmačovs pavārs no restorāna Gastronome (Latvija); Dinārs Zvidriņš, šefpavārs no restorāna Laivu centrs (Latvija); Bernards Anužis, šefpavārs no restorāna Onore Lietuva) un Pāvels Skopa, šefpavārs no restorāna Koya (Latvija).
Konkursanti izvietojās četros boksos, katrā pa divi dalībnieki – pavārs un pavārzellis. Virtuves iekārtas nodrošināja uzņēmums Electrolux,
Konkursantiem bija jāsagatavo trīs kārtas.
Pirmais uzdevums bija melnā kaste uzkodām. Šis uzdevums bija kaut kas līdzīgs situācijai ar kuru ikdienā saskaras pavāri. Piemēram, bieži ir gadījumi, kad restorānu viesi ievēro īpašu diētu vai neēd kādus produktus, bet pavāram jāprot sagatavot gardu ēdienu gan vegāniem, gan veģetāriešiem gan citiem gardēžiem.
Sākoties konkursam boksos tika ienestas melnās kastes, kuru saturs bija veidots ar domu, lai būtu aizraujoši, un radītu mazliet adrenalīna konkursantos.10 minūšu laikā dalībniekiem bija jāiepazīstas ar tās saturu un jāuzraksta recepte, kura bija jāiesniedz žūrijai, un pēc tam to vairs nedrīkstēja mainīt
Desertam bija paredzēti burkāni, svaigas cidonijas un griķu milti. Pēc noteikumiem konkursantiem bija iespēja ņemt arī dažus papildus produktus.
Sīvā cīņā konkursanti demonstrēja savu labāko sniegumu.
Konkursa vadītāja lomā iejutās Māris Jansons.
Sacensības vērtēja starptautiski atzīti eksperti- žūrijas priekšsēdētājs Jarmo Huuhtanen (Somija), Jari Karlsson (Zviedrija), Priit Toomits (Igaunija), Jaroslav Orsevski (Lietuva) Maija Kaire (Latvija).
7.septembra vakarā tiks paziņoti uzvarētāji.
Paldies konkursa atbalstītājiem: Reaton, BT1, Electolux, Prolux, Kiilto Clean, Restorāna servisa skola/Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums,Gemoss, Farm Frites, Promo cash and carry, Augļu serviss, Bitfood, Cido, Jokado, Food Union, Spirits and wine,Vēl vairāk saules, Grand Poet hotel, Live Riga, Entresol, Līcīši, Vaidavas keramika, Kalve café.