JaunumiLatvijas pavārmeistari gatavojas Bocuse d’Or 2020

Latvijas pavārmeistari gatavojas Bocuse d’Or 2020

Bocuse d’Or
1987.gadā Paul Bocuse izveidoja gastronomijas konkursu Bocuse d’Or. Konkurss notiek Sirha centrā, profesionālā izstādē, kas veltīta ēdināšanas pakalpojumiem un gastronomijai Lionā, Francijā. Bocuse ideja ir pulcēt 24 jaunus talantīgus šefpavārus no visas pasaules, kuru uzdevums ir sagatavot izcilus ēdienus 5 stundu 35 minūšu laikā. Konkursantu veikumu vērtē žūrija, kas sastāv no izcilākajiem pasaules šefpavāriem. 2007. gadā Bocuse d’Or atklāja priekšatlases koncepciju, ieviešot kontinentālos pasākumus: Bocuse d’Or Europe, Bocuse d’Or Latīņamerika un Bocuse d’Or Asia, ietverot arī Austrāliju. Priekšatlases konkuros tiek noskaidrotas 24 valstis, kas sasniedz fināla sacensības. Bocuse d’Or balva tiek piešķirta finiša beigās, kas notiek janvārī katru otro gadu Sirhas laikā Lionā, Francijā.

Bocused’Or Igaunijas prezidents un restorāna Tchaikovsky šefpavāra Vladislava Djačuka viesojas Latvijā

2019. gada aprīlī Latvijas Pavāru klubs organizēja semināru Baltijas kulinārija uz lielās Eiropas skatuves, veiksmes stāsts un apskats -Bocuse d’Or Eiropas pusfināls Tallinā 2020.gadā. Pasākuma gatvenas viesis bija Bocused’Or Igaunijas prezidents un restorāna Tchaikovsky šefpavāra Vladislava Djačuka.

Latvijas pavārmeistari piedalīsies Bocuse d’Or atlasē

2019. gada aprīlī Latvijas Pavāru klubs ir saņēmis oficiālu ielūgumu piedalīties prestižajā konkursā Bocuse d’Or, kura pusfināls norisināsies 2020. gada pavasarī Tallinā. 2019. gada septembrī Riga Food ietvaros notiks konkursa Latvijas pavārs nacionālā atlase. Uzvarētājiem būs iespēja pieņemt izaicinājumu un ieiet vēsturē kā pirmajiem, kas piedalīsies pasaulslavenajā Bocuse d’Or konkursā. Bocuse d’Or konkurss atklāj pasaulei tās labākos kulinārijas mākslas talantus.

Noteikti 30 labākie restorāni Latvijā 2019

Novērtējot sešdesmit dažādus restorānus visā Latvijā, ārvalstu ekspertu žūrija noteikusi 30 labākos restorānus Latvijā 2019.gadā. Labāko restorānu noskaidrošana notika vairākos posmos. Vispirms norisinājās restorānu nozares balsojums, kurā savu viedokli pauda vairāk nekā 200 Latvijas restorānu nozares profesionāļi. Pēc rezultātu apkopošanas tika atlasīti 60 restorāni visā Latvijā, kurus trīs kārtās vērtēja pieredzējusi ārvalstu žūrija. Pirmajā kārtā Igaunijas un Lietuvas šefpavāri novērtēja 60 Latvijas restorānus, otrajā kārtā ārvalstu eksperti vērtēja 50, bet trešajā kārtā – 40 labākos restorānus. Starptautisko žūriju veidoja 23 šefpavāri, restorānu kritiķi un viesmīlības jomas eksperti no 8 valstīm – Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Nīderlandes, Dānijas, Ungārijas, Norvēģijas un Polijas.

Latvijas labākie restorāni ir apbalvoti septiņās kategorijās: Labākais serviss – Vincents, Labākais reģionālais restorāns – Kannas, Labākais jaunais restorāns – Max Cekot Kitchen, Labākie dzērieni – Vincents, Labākais šefpavārs – Valters Zirdziņš.

TOP 7 LABĀKIE JAUNIE RESTORĀNI 2019

1. Max Cekot Kitchen, 2. Chef’s corner, 3. H.E. Vanadziņš, 4. Italissimo, 5. Fish House Brasserie De Luxe, 6. Aprika,7. Stage 22

30 LABĀKIE RESTORĀNI LATVIJĀ 2019

1. Vincents, 2. Kannas, 3. Valtera Restorāns,4. Restorāns 3, 5. Jonathan Spa Restorāns, 6. St. Petrus,7. Faces, 8. Dome, 9. Cod, 10. Zoltners, 11. The Catch, 12. Laivas, 13. Riviera, 14. Valmiermuižas vēstniecība Rīgā, 15. Muusu, 16. Kolonāde. Mūsu stāsti…, 17. Bibliotēka No. 1 Restorāns, 18. Gutenbergs terase, 19. Portofino, 20. Silene Terases, 21. Garage vīna bārs, 22. Dikļu pils restorāns, 23. Entresol, 24. Rātes vārti, 25. Kaļķu vārti, 26. Bangert’s, 27. Villa Santa, 28. Vecpuisis, 29. Forest, 30. 3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt”

1. Vincents, 2. Kannas, 3. Valtera Restorāns,4. Restorāns 3, 5. Jonathan Spa Restorāns, 6. St. Petrus,7. Faces, 8. Dome, 9. Cod, 10. Zoltners, 11. The Catch, 12. Laivas, 13. Riviera, 14. Valmiermuižas vēstniecība Rīgā, 15. Muusu, 16. Kolonāde. Mūsu stāsti…, 17. Bibliotēka No. 1 Restorāns, 18. Gutenbergs terase, 19. Portofino, 20. Silene Terases, 21. Garage vīna bārs, 22. Dikļu pils restorāns, 23. Entresol, 24. Rātes vārti, 25. Kaļķu vārti, 26. Bangert’s, 27. Villa Santa, 28. Vecpuisis, 29. Forest, 30. 3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt”

Pasākumu atbalsta

Vairāk par Bocuse d’Or pasākumiem Latvijā interneta vietnēs: Chef, Horeca.lv, travelnews.lv un Pavāru klubā e pasts: riskova.svetlana@inbox.lv, mob. 29238453.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 21. novembris 19:53
Vārda dienas svin Zeltīte, Andis

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb