JaunumiMelnas krāsas saldējums šovasar solās būt īpaši populārs
Kamēr varavīksnes nokrāsu ēdieni un saldumi dominē virtuālajā vidē (Instagram.uc), kāds Ņujorkā dzīvojošs saldējuma meistars ir izlēmis doties krasi citādā virzienā. Nick Morgenstern (Niks Morgenšterns), "Morgansterns Finest Ice Cream" īpašnieks ir sācis veidot jaunu saldējuma šķirni, kas šajā vasarā varētu pretendēt uz „populārākā Instagram saldā ēdiena” statusu.
Šā saldējuma nosaukums ir "Kokosriekstu pelni", un tieši šie pelni saldējumam dod izteikti melno krāsu. Lielākoties produktiem melno krāsu iegūst no kalmāra tintes, bet Morgenšterns novārījumam izmanto sasmalcinātas un apstrādātas kokosriekstu čaumalu daļiņas.
„Es emu spēlējies ar kokosriekstu pelniem jau labu laiciņu, bet kādu dienu es tiku pie tādas smalkas šokolādes tāfelītes, kura ir pagatavota, izmantojot kokosriekstu pelnus. Un tajā brīdī es sapratu, ka arī man ir jāizmanto šī sastāvdaļa, jo mēs savā ēdienkartē vēlējamies iekļaut kokosriekstu saldējumu. Tajā mirklī viss tapa skaidrs.”
Kokosriekstu pelni pēc būtības ir kas līdzīgs aktīvajai oglei, kas jau ir atrodama ļoti daudzos produktos. Lai gan produktam teorētiski piemīt attīrošas īpašības, īstais un vienīgais iemesls tā izmantošanai ir garša!
Saldējuma meistars apgalvo, ka šim šedevram ir ļoti izteikta kokosriekstu garša, ko veido kokosriekstu skaidiņas, kokosriekstu piens, kokosriekstu krēms un, protams, pelni.
Saldējums pašlaik ir pieejams Morgešterna saldējuma kafejnīcā Manhetenā, bet varbūt kāds mūsu vietējais saldējumu ražotājs arī saņemsies un laidīs apritē tieši šādu melno saldējumu.
Ir taču vasara! Pa kādam melnam (vai arī mūsu pašu parastajam) saldējumam nenāks par skādi.
Pēc "http://www.mydomaine.com" materiāliem