JaunumiNoskaidroti MONIN CUP 2023 un kūku konkursa “Paaudžu mantojums” uzvarētāji
Sestdien, 9.septembrī, noslēdzās Riga Food 2023, kurā šogad GEMOSS pulcēja kokteiļu entuziastus un konditorejas nozares pārstāvjus – parādīt savu talantu, prasmes un radošu pieeju uz GEMOSS jubilejas skatuves!
Kokteiļu konkurss MONIN CUP kā tradīcija norisinās katru gadu un šogad, 7.septembrī, par galveno balvu – apmaksātu braucienu uz prestižo bāra izstādi Berlīnē “Bar Convent Berlin”, 2023.gada 9. un 10.oktobrī, un dalību īpašajā MONIN pasākumā “Bartenders Dairy” sacentās 20 bārmeņi no visas Latvijas.
Konkursu vērtēja profesionāla žūrija – Latvijas Bārmeņu federācijas dibinātājs Raitis Akerblūms un Andris Noreiķis, Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Jānis Kaļķis, bārmenis Ansis Ancovs un tehniskā izpildījuma žūrija – Deniss Smirnovs, Dainis Domiņš.
Šī gada konkursa tēma “Daloties neaizmirstamos mirkļos” ļāva žūrijai, piedzīvot neaizmirstamu kokteiļa radīšanas mirkli un recepti, kura personīgi vēsta par bārmeņa pasaules redzējumu garšas pasaulē.
Kokteiļu konkursu MONIN CUP LATVIA 2023 organizēja GEMOSS SIA sadarbībā ar Latvijas Bārmeņu federāciju.
Kūku konkurss “Paaudžu mantojums”
Lielu atzinību guvušais, GEMOSS kūku konkurss “Paaudžu mantojums”, 9.septembrī pulcēja 24 dažādus kūku cepējus un konditorejas profesionāļus no visas Latvijas, lai cīnītos par titulu, atpazīstamību un galveno balvu – GEMOSS dāvanu karti 500 eiro vērtībā.
Kūku cepēju sniegumu vērtēja profesionāla nozares žūrija – GEMOSS īpašniece un vadītāja Ieva Treija, “Pavāru klubs” valdes locekle un konditorejas interešu pārstāve Maija Kaire, “Restorānu servisa skola” pasniedzēja un kūku burve Airita Mieze, Maizniekmeistars un zīmola “Lāči” radītājs Normunds Skauģis, kulinārijas eksperte Ilze Auzere, īstena latvju saimniece Ilze Briede.
Pēc vairāku stundu, 24 kūku degustācijas, skaidri iezīmējās kūku konkursa “Paaudžu mantojums” uzvarētāji:
Arī klātesošajiem bija iespēja vizuāli novērtēt kūku cepēju sniegumu – skatītaju simpātiju balvu pārliecinoši ieguva Ilona Salma ar kūku “Nebeidzamie stāsti”.
Šefpavāre Ina Poliščenko pasniedza arī specbalvu – Pēterim Kasparovičam ar kūku “Mammas mīļākā”. Kūkas sastāvā izmantota mannas putra un šokolāde.
Viens no galvenajiem uzsvariem un vērtēšanas kritērijiem – lai tortes pagatavošanā būtu izmantoti dabīgi produkti, sezonas dabas veltes. Tāpat tika vērtēta kūkas garša, noformējums (tiek izmantoti tikai ēdami dekori), sastāvdaļu oriģinalitāte un receptes stāsts – prezentācija.
Apsveicam visus dalībniekus un uzvarētājus, kā arī, iespējams, kūku konkurss kļūs par ikgadēju tradīciju!
Kūku konkursu “Paaudžu mantojums” organizēja GEMOSS SIA, ar Restorānu servisa skolas studentu atbalstu, sniedzot iespēju jaunajiem studentiem gūt pieredzi šāda pasākuma servisa nodrošināšanā.
Vairāk informācija: https://www.gemoss.lv/notikumi
Katrīna Līdemane