JaunumiOktobrī Rīgā notiks Rudens Rīgas Restorānu nedēļa
Rīgas restorānu nedēļa, kas ir nu jau par spēcīgu tradīciju kļuvušais pasākums, ir domāta ne vien izsmalcinātiem gardēžiem, bet ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim. Tā ir lieliska iespēja ieturēt pilnvērtīgu trīs kārtu maltīti ar uzkodu, pamatēdienu un desertu par divām fiksētām un ievērojami samazinātām cenā – 15 vai 20 eiro.
Kā ierasts, Rīgas Restorānu nedēļā piedalās vairāki desmiti labāko pilsētas restorānu ar īpaši izstrādātu ēdienkarti, kuras pamatā ir sezonālas, Latvijā audzētas, izejvielas.
“Kaut visu gadu esam pavadījuši Latvijas simtgades noskaņās un daudziem jau gribas citēt dziesmu – tā nogurt var tikai no svētkiem, arī Rīgas Restorānu nedēļa nespēja palikt vienaldzīga pret šo faktu. Tālab restorānu šefpavāriem tika lūgts sagatavot īpašu desertu par godu mūsu valsts dzimšanas dienai. Vai tas būs saldais Latvijas karogu krāsās, vai gabaliņš kādas īpašas kūkas, tas paliek katra restorāna šefpavāru ziņā, bet to, ka šis sveiciens tiks pasniegts katram, Rīgas Restorāna nedēļas viesim, ir zināms gluži droši,” skaidros RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.
Kategorijā trīs ēdieni par 15 eiro piedalās sekojoši restorāni un kafejnīcas: Amber, Annas dārzs, Astor, Avalon, B-Bārs restorāns, Bocca Buona,C.U.T., Čarlstons, Čemodāns, Duvel’sPub, Easy Wine, Elements, Fifty Six°NTwenty Four°E Restorāns, Garage, Gutenbergs terase, Hercogs Ķīpsala, Hercogs Mežaparks, Jahta, LeSommet, Mielotava, Moltto Grill&Wine, Niklāvs, Osta, OZO golfa kluba restorāns, Pagalms, Panorāma, Piramīda, Rīgas Pērle, Rossini, Silk, Skyline, Snob, SunsetRiga, Steiku Haoss, Tēvocis Vaņa, Tinto un Zilā govs.
Savukārt, kategorijā par 20 eiro piedalās 3 Pavāru restorāns Tam labam būs augt!, Bergs, Bibliotēka No.1 Restorāns, Dome, Entresol, Equus, Ferma, Forest, International Riga, Kaļķu vārti, Kolonāde. Mūsu stāsti.., Locale, Mio, MUUSU, Restorāns 3 un Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā.
Rudens Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.
Rudens Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB). Tās mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot pasaules tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam raksturīgos produktus un vēsturiskās pagatavošanas metodes. Iniciatīva rīdziniekiem un pilsētas viesiem atklāj jaunus, augstvērtīgus restorānus, kuros piedzīvot Rīgas, Latvijas un visas Baltijas garšu.
Anna Blaua
RTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja